Risotto van goudbrasem met saffraan
Moulinex
Recept door Moulinex

Risotto van goudbrasem met saffraan

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 19min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    59min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

2 personen

  • 150 g Arboriorijst

  • 55 g Ajuin

  • 1 cl Olijfolie

  • 7 cl Witte wijn

  • 40 cl Groentebouillon

  • 1 dosis Saffraan

  • 20 g Boter

  • 400 g Goudbrasem (ongeveer 400 g)

  • 600 g Grof zout

  • Peper

  • Water

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger
  • Stoom- accessoire
    Stoom- accessoire

Bereiding

Stap 1 /11

Weeg het grof zout af in een kommetje. Zet het even apart.

  • 600g Grof zout

Stap 2 /11

Leg een vel bakpapier in de stoomkoker en voeg de helft van het grof zout toe.

Stap 3 /11

Leg de volledige goudbrasems op het grof zout en bedek ze volledig met grof zout.

  • 400g Goudbrasem (ongeveer 400 g)
  • Stoom- accessoire

Stap 4 /11

Giet 0,7 l water in de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de stoomkoker met de goudbrasem. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • Water
  • Stoom- accessoire

Stap 5 /11

Zet de goudbrasems aan de kant in het zout om ze warm te houden.

Stap 6 /11

Doe de in stukjes gesneden en gepelde ui in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 55g Ajuin
  • Ultrablade hakmes

Stap 7 /11

Vervang het Ultrablade-hakmes door de menger. Voeg de olijfolie toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de rijst toe na de pieptoon. Voeg de witte wijn en de saffraan toe na de tweede pieptoon.

  • 150g Arboriorijst
  • 1cl Olijfolie
  • 7cl Witte wijn
  • 1dosis Saffraan
  • Menger

Stap 8 /11

Giet de groentebouillon erbij. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 40cl Groentebouillon
  • Menger

Stap 9 /11

Voeg de boter toe en meng met de spatel.

  • 20g Boter

Stap 10 /11

Breek de zoutkorst en haal er voorzichtig de goudbrasems uit. Verwijder de rest van het zout, het vel en de graten.

Stap 11 /11

Leg de stukken goudbrasem op de risotto. Breng op smaak met peper en dien meteen op.

  • Peper

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228