Risotto met prei en paprika
Margaux de Biolley
Recept door Margaux de Biolley

Risotto met prei en paprika

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 20min
  • Voorbereidingstijd
    0min
  • Gaartijd
    20min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 4 eenheid Prei

  • 260 g Risottorijst

  • 2 tl Groentebouillon

  • 600 ml Water

  • Olijfolie

  • Zout

  • Poivre

  • 2 tl Zoete Paprika

  • 50 ml Zure room

  • 60 g Parmezaanse kaas

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /7

Snijd en was de prei in stukjes.

  • 4eenheid Prei

Stap 2 /7

Bak ze in de kom met de rijst en een beetje olijfolie 3 minuten bruin.

  • 260g Risottorijst
  • Olijfolie
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /7

Voeg water en groentebouillon toe en kook 14 minuten.

  • 2tl Groentebouillon
  • 600ml Water
  • Kneed- & hakmes

Stap 4 /7

Om de risotto romiger te maken, voeg de parmezaanse kaas en de room toe.

  • 50ml Zure room
  • 60g Parmezaanse kaas

Stap 5 /7

Kruid de bereiding met zout, paprika en peper.

  • Zout
  • Poivre
  • 2tl Zoete Paprika

Stap 6 /7

Laat alles 4 minuten koken.

  • Kneed- & hakmes

Stap 7 /7

Je risotto wordt romig. Je kunt het serveren met parmezaanse kaasschilfers en verse kruiden.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228