Risotto met noten, spekblokjes en gorgonzola
- Totale tijd 44min
- 15min
Voorbereidingstijd - 29min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
250 g Risottorijst
1 pak Spekreepjes van HERTA
110 g Ajuin
3 g Look
20 g Gevogeltebouillon
60 cl Water
5 cl Witte wijn
2 cl Olijfolie
100 g Gorgonzola
50 g Walnoten
20 bladje Basilicum
Zout
Peper
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /6
Los de bouillon in een apart kommetje op in water.
Stap 2 /6
Doe de gepelde en in acht stukjes gesneden ui en de gepelde look in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /6
Vervang het hakmes door de menger. Voeg de olijfolie toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /6
Voeg de rijst, de witte wijn, de verdunde bouillon en de spekblokjes toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /6
Voeg de grofgehakte hazelnoten en de gorgonzola toe. Proef of de kruiding goed is.
Stap 6 /6
Giet in een schaal en bestrooi met gehakte bieslook. Dien meteen op.