Risotto met noten, spekblokjes en gorgonzola - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Risotto met noten, spekblokjes en gorgonzola

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 44min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    29min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 250 g Risottorijst

  • 1 pak Spekreepjes van HERTA

  • 110 g Ajuin

  • 3 g Look

  • 20 g Gevogeltebouillon

  • 60 cl Water

  • 5 cl Witte wijn

  • 2 cl Olijfolie

  • 100 g Gorgonzola

  • 50 g Walnoten

  • 20 bladje Basilicum

  • Zout

  • Peper

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /6

Los de bouillon in een apart kommetje op in water.

  • 20g Gevogeltebouillon
  • 60cl Water

Stap 2 /6

Doe de gepelde en in acht stukjes gesneden ui en de gepelde look in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 110g Ajuin
  • 3g Look
  • Ultrablade hakmes

Stap 3 /6

Vervang het hakmes door de menger. Voeg de olijfolie toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.

  • 2cl Olijfolie
  • Menger

Stap 4 /6

Voeg de rijst, de witte wijn, de verdunde bouillon en de spekblokjes toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 250g Risottorijst
  • 1pak Spekreepjes van HERTA
  • 20g Gevogeltebouillon
  • 5cl Witte wijn
  • Menger

Stap 5 /6

Voeg de grofgehakte hazelnoten en de gorgonzola toe. Proef of de kruiding goed is.

  • 100g Gorgonzola
  • 50g Walnoten
  • Zout
  • Peper

Stap 6 /6

Giet in een schaal en bestrooi met gehakte bieslook. Dien meteen op.

  • 20bladje Basilicum

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228