- Homepage
- Recipe Details Page
Risotto met noten, spekblokjes en gorgonzola
- Totale tijd 44min
- 15min
Voorbereidingstijd - 29min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
250 g Risottorijst
1 pak Spekreepjes van HERTA
110 g Ajuin
3 g Look
20 g Gevogeltebouillon
60 cl Water
5 cl Witte wijn
2 cl Olijfolie
100 g Gorgonzola
50 g Walnoten
20 bladje Basilicum
Zout
Peper
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /6
Los de bouillon in een apart kommetje op in water.
20g Gevogeltebouillon 60cl Water
Stap 2 /6
Doe de gepelde en in acht stukjes gesneden ui en de gepelde look in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
110g Ajuin 3g Look
Ultrablade hakmes
Stap 3 /6
Vervang het hakmes door de menger. Voeg de olijfolie toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
2cl Olijfolie
Menger
Stap 4 /6
Voeg de rijst, de witte wijn, de verdunde bouillon en de spekblokjes toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
250g Risottorijst 1pak Spekreepjes van HERTA 20g Gevogeltebouillon 5cl Witte wijn
Menger
Stap 5 /6
Voeg de grofgehakte hazelnoten en de gorgonzola toe. Proef of de kruiding goed is.
100g Gorgonzola 50g Walnoten Zout Peper
Stap 6 /6
Giet in een schaal en bestrooi met gehakte bieslook. Dien meteen op.
20bladje Basilicum