- Homepage
- Recipe Details Page
Risotto met noten, bacon en gorgonzola
- Totale tijd 44min
- 15min
Voorbereidingstijd - 29min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
1 Ui
1 Baconblokjes van HERTA
20 g Olijfolie
250 g Risottorijst
100 Gorgonzola
600 ml Water
1 Gevogeltebouillon
50 g Walnootpitten
50 ml Witte wijn
20 Basilicum
1 teentje Look
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /4
Pel de ui en snijd hem in 8. Pel het knoflookteentje. Doe alles in de kom van de keukenrobot met het ultrablade hakmes en mix door op 'Start' te drukken.
1 Ui 20g Olijfolie 1teentje Look
Ultrablade hakmes Menger
Stap 2 /4
Vervang het hakmes door de menger, voeg de olijfolie toe en laat garen zonder de stoomdop door op 'Start' te drukken.
20g Olijfolie
Menger
Stap 3 /4
Voeg de rijst, witte wijn, de bouillon verdund in water en de spekblokjes toe en laat garen door op 'Start' te drukken. Voeg aan het einde van het koken de grof gehakte walnoten toe en vervolgens de gorgonzola, kruid naar smaak.
250g Risottorijst 1 Gevogeltebouillon 50ml Witte wijn
Stap 4 /4
Giet in een schaal, bestrooi met gehakte basilicum en serveer direct.