Risotto met noten, bacon en gorgonzola
Moulinex
Recept door Moulinex

Risotto met noten, bacon en gorgonzola

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 44min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    29min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 1 Ui

  • 1 Baconblokjes van HERTA

  • 20 g Olijfolie

  • 250 g Risottorijst

  • 100 Gorgonzola

  • 600 ml Water

  • 1 Gevogeltebouillon

  • 50 g Walnootpitten

  • 50 ml Witte wijn

  • 20 Basilicum

  • 1 teentje Look

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /4

Pel de ui en snijd hem in 8. Pel het knoflookteentje. Doe alles in de kom van de keukenrobot met het ultrablade hakmes en mix door op 'Start' te drukken.

  • 1 Ui
  • 20g Olijfolie
  • 1teentje Look
  • Ultrablade hakmes
  • Menger

Stap 2 /4

Vervang het hakmes door de menger, voeg de olijfolie toe en laat garen zonder de stoomdop door op 'Start' te drukken.

  • 20g Olijfolie
  • Menger

Stap 3 /4

Voeg de rijst, witte wijn, de bouillon verdund in water en de spekblokjes toe en laat garen door op 'Start' te drukken. Voeg aan het einde van het koken de grof gehakte walnoten toe en vervolgens de gorgonzola, kruid naar smaak.

  • 250g Risottorijst
  • 1 Gevogeltebouillon
  • 50ml Witte wijn

Stap 4 /4

Giet in een schaal, bestrooi met gehakte basilicum en serveer direct.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228