Risotto met kip en blauwaderkaas
- Totale tijd 46min
- 10min
Voorbereidingstijd - 31min
Gaartijd - 5min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
250 g Arboriorijst
450 ml Kippebouillon verdund met water
15 cl Droge witte wijn
3 el Olijfolie
2 Knoflookteentjes, van onzuiverheden ontdaan en gehakt
350 g Kippenfilet
1 Kippenvlees kruiden (optioneel)
75 g Rucola
1 el Citroensap
200 g Blauwaderkaas
1 Rode paprika
1 Peper & zout
3 el Olijfolie
1 Preiwit
Bereiding
Stap 1 /9
Giet 3 el olijfolie in de kom Snijd de kippenfilet in blokjes Snijd het preiwit in halve schijfjes
Stap 2 /9
Bak de kippenfilet blokjes goudbruin en voeg optioneel de kippenvleeskruiden toe
Stap 3 /9
Verwijder de kippenfilet blokjes uit de kom
Stap 4 /9
Voeg de andere 3 el olijfolie toe. Voeg het halve schijfjes preiwit en de arboriorijst toe. Roerbak tot deze glazig ziet
Stap 5 /9
Voeg de witte wijn, verdunde kippebouillon, citroensap en de gehakte knoflookteentjes toe en kruid met peper en zout
Stap 6 /9
Meng alle ingridienten goed en sluit het deksel. Start het koken onder hoge druk.
Stap 7 /9
Tijdens het warmhouden voeg de blauwaderkaas geleidelijk toe terwijl deze in het geheel gemengd wordt. Vervolgens voeg een 2/3 deel van de rucola toe en meng deze in het geheel
Stap 8 /9
Serveer en presenteer op de borden met de resterende rucola en de rode paprika (afzonderlijke bereiding)
Stap 9 /9
Afzonderlijke bereiding, vooraf of tijdens het koken uit te voeren: Snijd de paprika in 4 en verwijder zaadjes en zaadlijsten. Rooster de paprika met de schil naar boven tot deze zwart blakert. Doe de paprikapartjes in een plastic zakje, sluit af en laat afkoelen. Na het afkoelen, trek de schil van de partjes en snijd het vruchtvlees in blokes of reepjes. Serveer de paprika bovenop het geheel.