Risotto met asperges en bacon
- Totale tijd 32min
- 5min
Voorbereidingstijd - 27min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
1 ui
1 pakje baconblokjes van HERTA
500 groene asperges
40 g olijfolie
250 g risottorijst
50 g Parmezaanse kaas
700 g water
1 gevogeltebouillon
1 boeketje basilicum
Zout
Peper
100 ml witte wijn
1 teentje knoflook
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /5
Pel de ui en snijd hem in 8. Pel het knoflookteentje. Doe alles in de kom van de keukenrobot met het ultrablade hakmes en mix door op 'Start' te drukken.
Stap 2 /5
Vervang het hakmes door de menger, voeg de olijfolie toe en laat garen zonder de stoomdop door op 'Start' te drukken.
Stap 3 /5
Voeg het spek toe en laat verder garen gedurende 2 minuten. Snijd de asperges in de tussentijd in de lengte doormidden, snijd ze vervolgens in stukken van 3 cm en leg de aspergepunten opzij.
Stap 4 /5
Voeg de rijst, witte wijn, asperges (zonder de punten) en de bouillon verdund in water toe en laat garen door op 'Start' te drukken.
Stap 5 /5
Voeg aan het einde van de kooktijd de aspergepunten toe en laat nog 2 minuten garen door op 'Start' te drukken. Voeg daarna de geraspte Parmezaanse kaas toe en kruid naar smaak. Giet in een schaal, bestrooi met gehakte basilicum en serveer direct.