Risotto blauwbessen geitenkaas
Moulinex
Recept door Moulinex

Risotto blauwbessen geitenkaas

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 21min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    11min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 375 g Verse blauwbessen

  • 300 g Gehakte champignons

  • 3 Sjalot(ten), gepeld en gehakt

  • 360 g arboriorijst

  • 15 cl Witte wijn

  • 90 cl Groentebouillon

  • 75 g Licht gezouten boter

  • 150 g Verse geitenkaas

  • Olijfolie

Bereiding

Stap 1 /6

Maak de ingrediënten klaar.

  • 375g Verse blauwbessen
  • 300g Gehakte champignons
  • 3 Sjalot(ten), gepeld en gehakt
  • 360g arboriorijst
  • 15cl Witte wijn
  • 90cl Groentebouillon
  • 75g Licht gezouten boter
  • 150g Verse geitenkaas
  • Olijfolie

Stap 2 /6

Meng de meeste bosbessen eronder maar houd er enkele apart als decoratie. Giet 1 eetlepel olijfolie in de pan.

  • 375g Verse blauwbessen
  • Olijfolie

Stap 3 /6

Bak de champignons bruin. Leg aan de kant. Giet twee eetlepels olie in de pan en bak de sjalot en de rijst.

  • 300g Gehakte champignons
  • 3 Sjalot(ten), gepeld en gehakt
  • 360g arboriorijst
  • Olijfolie

Stap 4 /6

Voeg de wijn toe en laat indikken. Giet de bouillon erbij.

  • 15cl Witte wijn
  • 90cl Groentebouillon

Stap 5 /6

Laat de bereiding snelkoken.

Stap 6 /6

Laat zachtjes sudderen met de boter, blauwbessen en champignons.

  • 375g Verse blauwbessen
  • 300g Gehakte champignons
  • 75g Licht gezouten boter

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228