Rillettes van zalm met roomkaas en fijne kruiden - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Rillettes van zalm met roomkaas en fijne kruiden

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 18min
  • Voorbereidingstijd
    8min
  • Gaartijd
    10min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 450 g Zalmmoten

  • 75 g Gerookte zalm

  • 1 tl Kerriepoeder

  • 65 g Citroen

  • 120 g Roomkaas

  • 70 g Bieslook

  • Zout

  • Water

Accessoires

  • Stoommandje
    Stoommandje
  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes

Bereiding

Stap 1 /7

Giet 0,7 L water in de kom van de keukenmachine.

  • Water

Stap 2 /7

Plaats het stoommandje met de zalmmoten. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 450g Zalmmoten
  • Stoommandje

Stap 3 /7

Haal het stoommandje en het water uit de kom. Laat de zalmfilets afkoelen.

Stap 4 /7

Bevestig het Ultrablade-hakmes. Voeg de gegaarde zalm zonder vel, de gerookte zalm, de curry, het citroensap en de roomkaas toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 75g Gerookte zalm
  • 1tl Kerriepoeder
  • 65g Citroen
  • 120g Roomkaas
  • Ultrablade hakmes

Stap 5 /7

Proef of de kruiding goed is.

  • Zout

Stap 6 /7

Hak de bieslook en voeg toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 70g Bieslook
  • Ultrablade hakmes

Stap 7 /7

Dien koel op.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228