Rijstsalade garnalen mango
- Totale tijd 21min
- 15min
Voorbereidingstijd - 6min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
240 g Basmatirijst (of andere rijst)
16 Gamba's, gepeld, diepvries
33 cl Water
100 g Gele paprika, ontpit, zonder zaadlijsten en in blokjes
60 g Gekookte ham, in blokjes
100 g Mango, geschild en in kleine blokjes gesneden
Zout, peper
2 el Rijstazijn (of ciderazijn)
4 el Plantaardige olie (hazelnoten-, sesam- of zonnebloemolie)
40 g Hazelnoten (facultatief)
Bereiding
Stap 1 /6
Bereid de ingrediënten.
Stap 2 /6
Schil en snijd de mango in blokjes.
Stap 3 /6
Hak de ontpit gele paprika in blokjes.
Stap 4 /6
Meng olie, azijn, peper en zout in een slakom. Doe er de blokjes mango, de ham en de hazelnoten bij. Laat marineren. Doe de rijst, de gamba's, de paprika en het water in de kuip. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 5 /6
Snelkookfunctie
Stap 6 /6
Maak de rijstkorrels los van elkaar. Laat afkoelen. Meng de 2 bereidingen door elkaar en dien op.