Rijstkroketjes met mozzarella
Moulinex
Recept door Moulinex

Rijstkroketjes met mozzarella

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 58min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    38min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

2 personen

  • 100 g Arboriorijst

  • 10 g Sjalot

  • 3 cl Olijfolie

  • 3 cl Witte wijn

  • 3 cl Tomatenpuree

  • 30 cl Gevogeltebouillon

  • 1 Ei

  • 1 Geklutst ei

  • 10 g Parmezaanse kaas

  • 40 g Mozzarella

  • 35 g Paneermeel

  • 35 g Bloem

  • Zout

  • Peper

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /5

Pel de sjalot en snijd ze in grote stukken.Doe in de keukenrobot met het ultrablade hakmes.Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.

  • 10g Sjalot
  • Ultrablade hakmes

Stap 2 /5

Vervang het hakmes door de menger.Voeg de olijfolie toe, vergrendel het deksel zonder de dop en druk op 'Start'. Wanneer de timer nog 4 min. aangeeft, voegt u de rijst toe. Wanneer hij nog 1 min. aangeeft, voegt u de witte wijn en de tomatenpuree toe.

  • 100g Arboriorijst
  • 3cl Olijfolie
  • 3cl Witte wijn
  • 3cl Tomatenpuree
  • Menger

Stap 3 /5

Giet aan het einde van het programma de gevogeltebouillon toe en breng op smaak met zout en peper.Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.

  • 30cl Gevogeltebouillon
  • Zout
  • Peper
  • Menger

Stap 4 /5

Doe de rijst in een kom en laat afkoelen.Voeg 1 ei en de Parmezaanse kaas toe en meng.Snijd de mozzarella in blokjes van 1 cm.Neem een stukje mozzarella en rol er een rijstballetje rond.Haal elk balletje door de bloem, de 2 geklutste eieren en het paneermeel.

  • 100g Arboriorijst
  • 1 Ei
  • 1 Geklutst ei
  • 10g Parmezaanse kaas
  • 40g Mozzarella
  • 35g Paneermeel
  • 35g Bloem

Stap 5 /5

Bak 5 min. in de friteuse op 180 °C. De kroketjes moeten mooi bruin zijn.Dien op.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228