- Homepage
- Recipe Details Page
Rijstkroketjes met mozzarella
- Totale tijd 58min
- 20min
Voorbereidingstijd - 38min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
100 g Arboriorijst
10 g Sjalot
3 cl Olijfolie
3 cl Witte wijn
3 cl Tomatenpuree
30 cl Gevogeltebouillon
1 Ei
1 Geklutst ei
10 g Parmezaanse kaas
40 g Mozzarella
35 g Paneermeel
35 g Bloem
Zout
Peper
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /5
Pel de sjalot en snijd ze in grote stukken.Doe in de keukenrobot met het ultrablade hakmes.Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.
10g Sjalot
Ultrablade hakmes
Stap 2 /5
Vervang het hakmes door de menger.Voeg de olijfolie toe, vergrendel het deksel zonder de dop en druk op 'Start'. Wanneer de timer nog 4 min. aangeeft, voegt u de rijst toe. Wanneer hij nog 1 min. aangeeft, voegt u de witte wijn en de tomatenpuree toe.
100g Arboriorijst 3cl Olijfolie 3cl Witte wijn 3cl Tomatenpuree
Menger
Stap 3 /5
Giet aan het einde van het programma de gevogeltebouillon toe en breng op smaak met zout en peper.Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.
30cl Gevogeltebouillon Zout Peper
Menger
Stap 4 /5
Doe de rijst in een kom en laat afkoelen.Voeg 1 ei en de Parmezaanse kaas toe en meng.Snijd de mozzarella in blokjes van 1 cm.Neem een stukje mozzarella en rol er een rijstballetje rond.Haal elk balletje door de bloem, de 2 geklutste eieren en het paneermeel.
100g Arboriorijst 1 Ei 1 Geklutst ei 10g Parmezaanse kaas 40g Mozzarella 35g Paneermeel 35g Bloem
Stap 5 /5
Bak 5 min. in de friteuse op 180 °C. De kroketjes moeten mooi bruin zijn.Dien op.