Ricottacake met abrikozen
- Totale tijd 1u
- 10min
Voorbereidingstijd - 50min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
5 personen
3 Eieren
90 g Bruine suiker
200 g Amandelpoeder
30 g Maïzena®
0.5 tl Zuiveringszout
1 el Olijfolie
250 g Ricotta
150 g Verse abrikozen
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /6
Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat . 6).
Stap 2 /6
Leg een vel bakpapier in de springvorm.
Stap 3 /6
Doe de eieren, de bruine suiker, het amandelpoeder, de Maïzena®, het zuiveringszout, de olijfolie en de ricotta in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /6
Voeg de abrikozen toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /6
Giet het deeg in de vorm en zet het gedurende ongeveer 50 minuten in de oven. Bedek de cake met aluminiumfolie als hij op het einde van de baktijd te bruin wordt.
Stap 6 /6
Laat afkoelen en ontvorm.