Ricottacake met abrikozen - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Ricottacake met abrikozen

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    50min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

5 personen

  • 3 Eieren

  • 90 g Bruine suiker

  • 200 g Amandelpoeder

  • 30 g Maïzena®

  • 0.5 tl Zuiveringszout

  • 1 el Olijfolie

  • 250 g Ricotta

  • 150 g Verse abrikozen

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /6

Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat . 6).

Stap 2 /6

Leg een vel bakpapier in de springvorm.

Stap 3 /6

Doe de eieren, de bruine suiker, het amandelpoeder, de Maïzena®, het zuiveringszout, de olijfolie en de ricotta in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 3 Eieren
  • 90g Bruine suiker
  • 200g Amandelpoeder
  • 30g Maïzena®
  • 0.5tl Zuiveringszout
  • 1el Olijfolie
  • 250g Ricotta
  • Kneed- & hakmes

Stap 4 /6

Voeg de abrikozen toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 150g Verse abrikozen
  • Kneed- & hakmes

Stap 5 /6

Giet het deeg in de vorm en zet het gedurende ongeveer 50 minuten in de oven. Bedek de cake met aluminiumfolie als hij op het einde van de baktijd te bruin wordt.

Stap 6 /6

Laat afkoelen en ontvorm.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228