Ricotta-ijs
Moulinex
Recept door Moulinex

Ricotta-ijs

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 6u 17min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    2min
  • Afkoeltijd
    6u

Ingrediënten

8 personen

  • 400 g Ricotta

  • 10 cl Citroensap

  • 25 cl Verse vloeibare room

  • 75 g Poedersuiker

  • 1 Eiwit

Accessoires

  • Klopper
    Klopper
  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /7

Doe de ricotta, het citroensap, de room en de poedersuiker in de mengkom van de keukenmachine en bevestig de klopper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 400g Ricotta
  • 10cl Citroensap
  • 25cl Verse vloeibare room
  • 75g Poedersuiker
  • Klopper

Stap 2 /7

Giet de bereiding in ijsblokjesvormen en zet dit gedurende 6 uur in de diepvriezer.

Stap 3 /7

Haal de ijsblokjes uit de vorm als ze hard zijn.

Stap 4 /7

Leg ze in de koude kom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • Kneed- & hakmes

Stap 5 /7

Schraap de zijkanten van de kom en het deksel af.

Stap 6 /7

Voeg het eiwit toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 1 Eiwit
  • Kneed- & hakmes

Stap 7 /7

En smullen maar. Snel, nog voordat het smelt.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228