Ricotta-ijs
- Totale tijd 6u 17min
- 15min
Voorbereidingstijd - 2min
Gaartijd - 6u
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
8 personen
400 g Ricotta
10 cl Citroensap
25 cl Verse vloeibare room
75 g Poedersuiker
1 Eiwit
Accessoires
Klopper Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /7
Doe de ricotta, het citroensap, de room en de poedersuiker in de mengkom van de keukenmachine en bevestig de klopper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /7
Giet de bereiding in ijsblokjesvormen en zet dit gedurende 6 uur in de diepvriezer.
Stap 3 /7
Haal de ijsblokjes uit de vorm als ze hard zijn.
Stap 4 /7
Leg ze in de koude kom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /7
Schraap de zijkanten van de kom en het deksel af.
Stap 6 /7
Voeg het eiwit toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /7
En smullen maar. Snel, nog voordat het smelt.