- Homepage
- Recipe Details Page
Ricotta-ijs
- Totale tijd 6u 17min
- 15min
Voorbereidingstijd - 2min
Gaartijd - 6u
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
400 g Ricotta
10 cl Citroensap
25 cl Verse vloeibare room
75 g Poedersuiker
1 Eiwit
Accessoires
Klopper Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /7
Doe de ricotta, het citroensap, de room en de poedersuiker in de mengkom van de keukenmachine en bevestig de klopper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
400g Ricotta 10cl Citroensap 25cl Verse vloeibare room 75g Poedersuiker
Klopper
Stap 2 /7
Giet de bereiding in ijsblokjesvormen en zet dit gedurende 6 uur in de diepvriezer.
Stap 3 /7
Haal de ijsblokjes uit de vorm als ze hard zijn.
Stap 4 /7
Leg ze in de koude kom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Kneed- & hakmes
Stap 5 /7
Schraap de zijkanten van de kom en het deksel af.
Stap 6 /7
Voeg het eiwit toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
1 Eiwit
Kneed- & hakmes
Stap 7 /7
En smullen maar. Snel, nog voordat het smelt.