Revani
- Totale tijd 1u
- 20min
Voorbereidingstijd - 40min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
450 g Caster sugar
45 cl Water
0.5 Lemons (peel and zest)
1 stokje Cinnamon stick
1 el Tbsp liquid honey
4 Eggs
110 g Caster sugar
1 tl Tsp liquid vanilla extract
125 g Melted butter
100 g Fine semolina
100 g Flour
10 g Baking powder (about 1 tbsp)
0.5 Lemons (zest)
80 g Crushed pistachios
Bereiding
Stap 1 /8
Begin met het bereiden van de siroop, zodat deze de tijd heeft om af te koelen. Meng in een steelpan het water en de suiker en voeg dan de citroenschil, kaneel en honing toe. Breng aan de kook, zet dan het vuur laag en laat ongeveer 10 minuten sudderen. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Stap 2 /8
Klop in een keukenmachine of met een elektrische mixer de eieren en suiker ongeveer 5 minuten samen. Het mengsel moet wit en schuimig worden, met een luchtige, lichte consistentie.
Stap 3 /8
Voeg geleidelijk de gesmolten boter (niet te heet) en de vloeibare vanille toe terwijl je blijft kloppen.
Stap 4 /8
Zeef het fijne griesmeel, de bloem en het bakpoeder. Meng goed. Voeg ze met een spatel voorzichtig toe aan het ei-suikermengsel, tot je en glad beslag krijgt.
Stap 5 /8
Vet een cakevorm van 18 cm in en giet het beslag erin.
Stap 6 /8
Plaats het blik in de Easy Fry met de plaat. Begin met bakken.
Stap 7 /8
Controleer met de punt van een mes. Het moet er droog uitkomen. Giet de afgekoelde siroop gelijkmatig over de warme cake en zorg dat het goed intrekt. Laat de cake de siroop absorberen en volledig afkoelen.
Stap 8 /8
Garneer voor het serveren met de gehakte pistachenoten.