- Homepage
- Recipe Details Page
Red velvet cake
- Totale tijd 1u 30min
- 30min
Voorbereidingstijd - 1u
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (3)
Ingrediënten
6 personen
1 biscuitdeeg
10 g bitter cacaopoeder
4 el rode kleurstof
5 g bicarbonaat
1 cl appelazijn
250 g witte yoghurt
slagroom of roomkaas
1 tl bloem
10 g boter
Accessoires
Flex Whisk
Bereiding
Stap 1 /9
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2 /9
Volg de instructies van het basisrecept voor biscuitbeslag.
Stap 3 /9
Doe het biscuitbeslag met de gezeefde cacao en de rode kleurstof in de mengkom van de keukenrobot. Druk op ‘Start’.
Stap 4 /9
Los het bicarbonaat met de azijn op in een aparte kom.
Stap 5 /9
Druk op 'Start'. Voeg tijdens het programma afwisselend de yoghurt, de azijn en het bicarbonaat toe aan de mengkom van de keukenrobot.
Stap 6 /9
Vet een bakvorm in met boter en bestrooi met bloem. Zet in het mengsel.
Stap 7 /9
Laat gedurende 1 uur op 180 graden in de oven bakken.
Stap 8 /9
Controleer de garing met behulp van een houten tandenstoker.
Stap 9 /9
Dien de cake op met slagroom of roomkaas als contrast met de rode kleur.