Red velvet cake - Recepten Kitchen Machines Touch | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Red velvet cake

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 30min
  • Voorbereidingstijd
    30min
  • Gaartijd
    1u
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 10 g bitter cacaopoeder

  • 4 el rode kleurstof

  • 5 g bicarbonaat

  • 1 cl appelazijn

  • 250 g witte yoghurt

  • slagroom of roomkaas

  • 1 tl bloem

  • 10 g boter

  • 4 Eieren

  • 125 g Suiker

  • 125 g Bloem

Accessoires

  • Flex Whisk
    Flex Whisk

Bereiding

Stap 1 /11

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2 /11

Laten we beginnen met het biscuitbeslag. Doe de eieren en de suiker in de kom van de keukenmachine en druk op ‘Start’.

  • 4 Eieren
  • 125g Suiker
  • Flex Whisk

Stap 3 /11

Spatel de bloem voorzichtig door het mengsel in de kom.

  • 125g Bloem

Stap 4 /11

Doe het biscuitbeslag met de gezeefde cacao en de rode kleurstof in de mengkom van de keukenrobot. Druk op ‘Start’.

  • 10g bitter cacaopoeder
  • 4el rode kleurstof
  • Flex Whisk

Stap 5 /11

Los het bicarbonaat met de azijn op in een aparte kom.

  • 5g bicarbonaat
  • 1cl appelazijn

Stap 6 /11

Weeg in een andere aparte kom de yoghurt.

  • 250g witte yoghurt

Stap 7 /11

Druk op 'Start'. Voeg tijdens het programma afwisselend de yoghurt, de azijn en het bicarbonaat toe aan de mengkom van de keukenrobot.

  • Flex Whisk

Stap 8 /11

Vet een bakvorm in met boter en bestrooi met bloem. Zet in het mengsel.

  • 1tl bloem
  • 10g boter

Stap 9 /11

Laat gedurende 1 uur op 180 graden in de oven bakken.

Stap 10 /11

Controleer de garing met behulp van een houten tandenstoker.

Stap 11 /11

Dien de cake op met slagroom of roomkaas als contrast met de rode kleur.

  • slagroom of roomkaas