Red velvet cake
Moulinex
Recept door Moulinex

Red velvet cake

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 30min
  • Voorbereidingstijd
    30min
  • Gaartijd
    1u
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 1 biscuitdeeg

  • 10 g bitter cacaopoeder

  • 4 el rode kleurstof

  • 5 g bicarbonaat

  • 1 cl appelazijn

  • 250 g witte yoghurt

  • slagroom of roomkaas

  • 1 tl bloem

  • 10 g boter

Accessoires

  • Flex Whisk
    Flex Whisk

Bereiding

Stap 1 /9

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2 /9

Volg de instructies van het basisrecept voor biscuitbeslag.

  • 1 biscuitdeeg

Stap 3 /9

Doe het biscuitbeslag met de gezeefde cacao en de rode kleurstof in de mengkom van de keukenrobot. Druk op ‘Start’.

  • 10g bitter cacaopoeder
  • 4el rode kleurstof
  • Flex Whisk

Stap 4 /9

Los het bicarbonaat met de azijn op in een aparte kom.

  • 5g bicarbonaat
  • 1cl appelazijn

Stap 5 /9

Druk op 'Start'. Voeg tijdens het programma afwisselend de yoghurt, de azijn en het bicarbonaat toe aan de mengkom van de keukenrobot.

  • 250g witte yoghurt
  • Flex Whisk

Stap 6 /9

Vet een bakvorm in met boter en bestrooi met bloem. Zet in het mengsel.

  • 1tl bloem
  • 10g boter

Stap 7 /9

Laat gedurende 1 uur op 180 graden in de oven bakken.

Stap 8 /9

Controleer de garing met behulp van een houten tandenstoker.

Stap 9 /9

Dien de cake op met slagroom of roomkaas als contrast met de rode kleur.

  • slagroom of roomkaas

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228