Red velvet cake
- Totale tijd 1u 30min
- 30min
Voorbereidingstijd - 1u
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
10 g bitter cacaopoeder
4 el rode kleurstof
5 g bicarbonaat
1 cl appelazijn
250 g witte yoghurt
slagroom of roomkaas
1 tl bloem
10 g boter
4 Eieren
125 g Suiker
125 g Bloem
Accessoires
Flex Whisk
Bereiding
Stap 1 /11
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2 /11
Laten we beginnen met het biscuitbeslag. Doe de eieren en de suiker in de kom van de keukenmachine en druk op ‘Start’.
Stap 3 /11
Spatel de bloem voorzichtig door het mengsel in de kom.
Stap 4 /11
Doe het biscuitbeslag met de gezeefde cacao en de rode kleurstof in de mengkom van de keukenrobot. Druk op ‘Start’.
Stap 5 /11
Los het bicarbonaat met de azijn op in een aparte kom.
Stap 6 /11
Weeg in een andere aparte kom de yoghurt.
Stap 7 /11
Druk op 'Start'. Voeg tijdens het programma afwisselend de yoghurt, de azijn en het bicarbonaat toe aan de mengkom van de keukenrobot.
Stap 8 /11
Vet een bakvorm in met boter en bestrooi met bloem. Zet in het mengsel.
Stap 9 /11
Laat gedurende 1 uur op 180 graden in de oven bakken.
Stap 10 /11
Controleer de garing met behulp van een houten tandenstoker.
Stap 11 /11
Dien de cake op met slagroom of roomkaas als contrast met de rode kleur.