Rainbow cake pops
- Totale tijd 1u 45min
- 30min
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 50min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
30 g Boter
65 g Poedersuiker
0.5 tl Vanille-extract
1 Ei
1 snuifje Zout
90 g Bloem
0.5 tl Bakpoeder
8 cl Melk
Voedingskleurstof
30 g Gesmolten witte chocolade
1 cl Volle vloeibare room
60 g Witte chocolade
5 g Meerkleurige vermicelli
2 cl Water
Accessoires
Kneed- & hakmes Minimengkom
Bereiding
Stap 1 /13
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2 /13
Doe de bloem, de gist, het zout en de melk in een aparte kom. Zet het even apart.
Stap 3 /13
Doe de boter en de poedersuiker in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /13
Schraap de randen van de kom om de bereiding terug naar het midden te brengen.
Stap 5 /13
Voeg het vanille-extract en het ei toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg na de pieptoon geleidelijk de bloem, de gist, het zout en de melk toe via de opening van de deksel.
Stap 6 /13
Verdeel het beslag over 5 kommetje en kleur met paars, blauw, geel, oranje en roze.
Stap 7 /13
Giet het beslag in de cupcakevormpjes en zet 15 minuten in de oven.
Stap 8 /13
Laat afkoelen. Verkruimel vervolgens de gekleurde cakejes in aparte kommetjes. Meng de inhoud van elk kommetje met wat room en fondant chocolade. Maak een deegbolletje met elke kleur.
Stap 9 /13
Leg een bolletje platgedrukt deeg op een stuk huishoudfolie en stapel met de andere kleuren om een regenboog te maken. Rol in de huishoudfolie om een deegbolletje te maken. Herhaal de handeling tot alle gekleurde cake opgebruikt is.
Stap 10 /13
Leg de bolletjes gedurende 15 minuten in de diepvriezer.
Stap 11 /13
Doe 0,7 l water in de kom van de keukenmachine. Plaats de mini kom zonder mes en doe er de stukjes witte chocolade in. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 12 /13
Doop de lollystokjes in de chocolade en doe ze in de veelkleurige deegballetjes. Zet gedurende 10 minuten in de koelkast.
Stap 13 /13
Doop alle deegbolletjes in de chocolade en bestrooi met vermicelli. Zet gedurende 10 minuten in de koelkast en dien op.