- Homepage
- Recipe Details Page
Ragout van kip met truffels
- Totale tijd 1u 35min
- 25min
Voorbereidingstijd - 1u 10min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
4 mini-worteltjes
4 mini-preitjes
1 ui met kruidnagels ingestoken
1 el olijfolie
50 cl water
1 el de farine
1 eidooier
1 el slagroom
1 truffel
2 kippenbouten
Accessoires
Klopper
Bereiding
Stap 1 /5
Schil de wortelen indien nodig en snijd ze in de lengte doormidden.Was de prei en verwijder de uiteinden. Giet de olijfolie in de kom van de keukenrobot met de spindel en laat de keukenrobot 15 min. draaien op 150°C.Voeg de stukken kip toe en bruin ze. Leg ze opzij op een bord (bruin ze eventueel meerdere malen). Verwijder een beetje vet van de bodem van de kom.
1el olijfolie 2 kippenbouten
Stap 2 /5
Leg het vlees, de wortel, de ui en de prei terug.Kruid met peper en zout en voeg het water toe. Voeg het kruidentuiltje toe en dek de kom af. Vergrendel daarna het deksel en druk op 'Start'.
4 mini-worteltjes 4 mini-preitjes 1 ui met kruidnagels ingestoken 50cl water
Stap 3 /5
Leg aan het einde van het programma het vlees opzij op een schotel en zeef de bouillon, waarbij u deze zoveel mogelijk ontvet.Spoel de kom af en bevestig de klopper.Giet de bouillon in de kom en voeg vervolgens de bloem en de room toe.
1 eidooier 1el slagroom 1 truffel
Klopper
Stap 4 /5
Vergrendel het deksel en druk op 'Start'. Wanneer het belletje afgaat, een minuut voor het einde van het programma, voegt u de eierdooier toe via de dop.
Stap 5 /5
Giet de saus over het vlees en rasp de truffel erover.