Quiche van romige prei met curry
- Totale tijd 1u 35min
- 30min
Voorbereidingstijd - 35min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
1 eenheid kruimeldeeg
300 g prei
37 g selderstengels
1 cl olijfolie
3 eenheid eieren
20 cl sojaroom
10 cl sojamelk
4 g zout
4 g currypoeder
Accessoires
Flex Whisk
Bereiding
Stap 1 /11
Dit recept vereist een basisvoorbereiding: kruimeldeeg. Heb je dat gedaan voordat je verder gaat met dit recept? Zo niet, kun je toegang krijgen tot het blok "Vereiste" door terug te keren naar het hoofdscherm van de recept. Het duurt 45min: 15min bereidingstijd en 30min rusttijd in de koelkast.
Stap 2 /11
Rol met behulp van een deegroller het zanddeeg uit over het aanrecht tot een dikte van 3 à 4 mm.
Stap 3 /11
Vet een bakvorm in met olie en plaats het deeg erin. Duw het deeg voorzichtig met de vingers tegen de rand van de bakvorm en laat het overtollige deeg erboven uitsteken. Zet ze voor minstens 30 minuten in de koelkast.
Stap 4 /11
Was de prei en selderstengels en snijd in schijfjes. Hak de selderblaadjes fijn.
Stap 5 /11
Verwarm de olie in een braadpan, voeg de prei- en selderijschijfjes toe en breng op smaak met zout. Laat afgedekt op een laag vuurtje gedurende 15 minuten zachtjes bakken, af en toe roeren. Laat afkoelen.
Stap 6 /11
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 7 /11
Doe de eieren in de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'. Van zodra ze goed opgeklopt zijn (na zo’n 30-tal seconden), voeg je de room, de melk, het zout en het currypoeder beetje bij beetje toe aan de kom.
Stap 8 /11
Haal de deegbodem eruit en snijd het overtollige deeg weg met behulp van een mes.
Stap 9 /11
Leg het afgekoelde preimengsel op de bodem van het kruimeldeeg.
Stap 10 /11
Giet het ei-, melk- en roommengsel erover en laat gedurende 35 minuten op 180 graden bakken.
Stap 11 /11
Het kan warm, lauwwarm of koud opgediend worden.