- Homepage
- Recipe Details Page
Quiche van romige prei met curry
- Totale tijd 1u 35min
- 30min
Voorbereidingstijd - 35min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
1 eenheid kruimeldeeg
300 g prei
37 g selderstengels
1 cl olijfolie
3 eenheid eieren
20 cl sojaroom
10 cl sojamelk
4 g zout
4 g currypoeder
Accessoires
Flex Whisk
Bereiding
Stap 1 /10
Rol met behulp van een deegroller het zanddeeg uit over het aanrecht tot een dikte van 3 à 4 mm.
1eenheid kruimeldeeg
Stap 2 /10
Vet een bakvorm in met olie en plaats het deeg erin. Duw het deeg voorzichtig met de vingers tegen de rand van de bakvorm en laat het overtollige deeg erboven uitsteken. Zet ze voor minstens 30 minuten in de ijskast.
Stap 3 /10
Was de prei en selderstengels en snijd in schijfjes. Hak de selderblaadjes fijn.
300g prei 37g selderstengels
Stap 4 /10
Verwarm de olie in een braadpan, voeg de prei- en selderijschijfjes toe en breng op smaak met zout. Laat afgedekt op een laag vuurtje gedurende 15 minuten zachtjes bakken, af en toe roeren. Laat afkoelen.
300g prei 37g selderstengels 1cl olijfolie
Stap 5 /10
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 6 /10
Doe de eieren in de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'. Van zodra ze goed opgeklopt zijn (na zo’n 30-tal seconden), voeg je de room, de melk, het zout en het currypoeder beetje bij beetje toe aan de kom.
3eenheid eieren 20cl sojaroom 10cl sojamelk 4g zout 4g currypoeder
Flex Whisk
Stap 7 /10
Haal de deegbodem eruit en snijd het overtollige deeg weg met behulp van een mes.
Stap 8 /10
Leg het afgekoelde preimengsel op de bodem van het kruimeldeeg.
Stap 9 /10
Giet het ei-, melk- en roommengsel erover en laat gedurende 35 minuten op 180 graden bakken.
Stap 10 /10
Het kan warm, lauwwarm of koud opgediend worden.