Quiche met tomaat
- Totale tijd 1u 44min
- 25min
Voorbereidingstijd - 49min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
50 g Bovenbil
110 g Ajuin
400 g Tomaten
250 g Verse room
5 cl Melk (1,5% VG)
3 Eieren
30 g Plattekaas
1 tl Zout
Peper van de molen
210 g Bloem type 45
100 g Koude boter
7 cl Water
1 tl Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /13
Doe de bloem, de in blokjes gesneden boter, het water en het zout in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /13
Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
Stap 3 /13
Maak de kom schoon.
Stap 4 /13
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 5 /13
Vet een springvorm met een diameter van 26 cm in met boter.
Stap 6 /13
Rol het deeg uit in de vorm van een cirkel. Leg het in de vorm en duw het deeg aan de zijkanten naar boven.
Stap 7 /13
Prik meerdere keren met een vork in het deeg.
Stap 8 /13
Snijd de ajuin en de tomaten in schijfjes. Zet de ajuin aan de kant.
Stap 9 /13
Verdeel de ham en de tomatenschijfjes over het deeg.
Stap 10 /13
Bevestig het Ultrablade-hakmes. Doe de ajuin in de kom. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 11 /13
Breng alles met de spatel naar het midden van de kom. Voeg de room, de melk, de eieren, de plattekaas, het zout en de peper toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 12 /13
Giet de bereiding over de hesp en de tomaten.
Stap 13 /13
Zet de quiche ongeveer 45 minuten in de oven.