Quiche met spinazie, ricotta en pijnboompitten
Moulinex
Recept door Moulinex

Quiche met spinazie, ricotta en pijnboompitten

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 2u 15min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    55min
  • Afkoeltijd
    1u

Ingrediënten

4 personen

  • 250 g Bloem

  • 125 g Boter

  • 1 Ei

  • 200 g Jonge spinazieblaadjes

  • 150 g Ricotta

  • 3 Eieren

  • 50 g Pijnboompitten

  • 15 cl Lichte room

  • 10 cl Melk

  • 1 el Bieslook, fijngehakt

  • 1 el Munt, fijngehakt

  • Zout

  • Peper

  • Olijfolie

  • Water

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Menger
    Menger
  • Klopper
    Klopper

Bereiding

Stap 1 /6

Doe bloem, de in blokjes gesneden boter en een snufje zout in de kom van de keukenrobot met het kneed-/hakmes. Voeg het ei en 4 cl water toe. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'. Rol aan het einde van het programma het deeg tot een bal en wikkel er huishoudfolie omheen. Zet het deeg 1 uur in de koelkast.

  • 250g Bloem
  • 125g Boter
  • 1 Ei
  • Zout
  • Water
  • Kneed- & hakmes

Stap 2 /6

Verwarm de oven voor op 180° C. Beboter een taartvorm en bestrooi met bloem. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een dikte van ongeveer 3 mm. Leg het deeg in de vorm en prik er gaatjes in met een vork. Bedek de taartbodem met een vel bakpapier en leg er bakparels op. Zet 15 minuten in de oven. Haal het deeg uit de oven, verwijder de bakparels en laat afkoelen.

Stap 3 /6

Was de spinazie en knijp het vocht eruit. Giet de olijfolie in de kom van de keukenrobot met de menger en voeg de spinazie toe. Vergrendel het deksel en druk op 'Start' .Verwijder aan het einde van het programma de spinazie en leg ze op de taartbodem.

  • 200g Jonge spinazieblaadjes
  • Olijfolie
  • Menger

Stap 4 /6

Vervang het hakmes door de klopper. Voeg eieren, room, melk, zout en peper toe. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.

  • 3 Eieren
  • 15cl Lichte room
  • 10cl Melk
  • Zout
  • Peper
  • Klopper

Stap 5 /6

Voeg ricotta, bieslook en munt toe. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • 150g Ricotta
  • 1el Bieslook, fijngehakt
  • 1el Munt, fijngehakt
  • Klopper

Stap 6 /6

Giet dit over de spinazie en bestrooi met pijnboompitten. Plaats ongeveer 30 minuten in de oven tot de quiche goudbruin is.

  • 50g Pijnboompitten

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228