- Homepage
- Recipe Details Page
Quiche met spinazie, ricotta en pijnboompitten
- Totale tijd 2u 15min
- 20min
Voorbereidingstijd - 55min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
250 g Bloem
125 g Boter
1 Ei
200 g Jonge spinazieblaadjes
150 g Ricotta
3 Eieren
50 g Pijnboompitten
15 cl Lichte room
10 cl Melk
1 el Bieslook, fijngehakt
1 el Munt, fijngehakt
Zout
Peper
Olijfolie
Water
Accessoires
Kneed- & hakmes Menger Klopper
Bereiding
Stap 1 /6
Doe bloem, de in blokjes gesneden boter en een snufje zout in de kom van de keukenrobot met het kneed-/hakmes. Voeg het ei en 4 cl water toe. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'. Rol aan het einde van het programma het deeg tot een bal en wikkel er huishoudfolie omheen. Zet het deeg 1 uur in de koelkast.
250g Bloem 125g Boter 1 Ei Zout Water
Kneed- & hakmes
Stap 2 /6
Verwarm de oven voor op 180° C. Beboter een taartvorm en bestrooi met bloem. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een dikte van ongeveer 3 mm. Leg het deeg in de vorm en prik er gaatjes in met een vork. Bedek de taartbodem met een vel bakpapier en leg er bakparels op. Zet 15 minuten in de oven. Haal het deeg uit de oven, verwijder de bakparels en laat afkoelen.
Stap 3 /6
Was de spinazie en knijp het vocht eruit. Giet de olijfolie in de kom van de keukenrobot met de menger en voeg de spinazie toe. Vergrendel het deksel en druk op 'Start' .Verwijder aan het einde van het programma de spinazie en leg ze op de taartbodem.
200g Jonge spinazieblaadjes Olijfolie
Menger
Stap 4 /6
Vervang het hakmes door de klopper. Voeg eieren, room, melk, zout en peper toe. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.
3 Eieren 15cl Lichte room 10cl Melk Zout Peper
Klopper
Stap 5 /6
Voeg ricotta, bieslook en munt toe. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
150g Ricotta 1el Bieslook, fijngehakt 1el Munt, fijngehakt
Klopper
Stap 6 /6
Giet dit over de spinazie en bestrooi met pijnboompitten. Plaats ongeveer 30 minuten in de oven tot de quiche goudbruin is.
50g Pijnboompitten