Quiche met Maredsous
- Totale tijd 46min
- 10min
Voorbereidingstijd - 36min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
1 Kruimeldeeg
200 g Maredsous in sneetjes
200 g Gerookt buikspek
3 Eieren
2 Eierdooiers
25 cl Dikke verse room
Gemalen nootmuskaat
Zout
Accessoires
Menger Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /9
Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).
Stap 2 /9
Doe het in reepjes gesneden gerookt spek in de keukenmachine met de mengstaaf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /9
Leg het gerookt spek op keukenpapier en maak de kom van de keukenmachine schoon.
Stap 4 /9
Klop de eierdooiers los.
Stap 5 /9
Doe de eieren en de eierdooiers, de verse room en de muskaatnoot in de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /9
Leg het kruimeldeeg in een taartvorm.
Stap 7 /9
Verdeel het gerookt spek over de taartbodem. Giet er het room-/eimengsel bij en bedek met de plakjes kaas.
Stap 8 /9
Zet ongeveer 30 minuten in de oven.
Stap 9 /9
Dien lauwwarm of koud op.