Quiche Lorraine - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Quiche Lorraine

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 46min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    36min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 1 Kruimeldeeg

  • 300 g Spekjes

  • 4 Eieren

  • 200 g Dikke verse room

  • 1 tl Geraspte nootmuskaat

  • 100 g Geraspte Gruyère-kaas

  • Zout

Accessoires

  • Menger
    Menger
  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /11

Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).

Stap 2 /11

Spreid het deeg uit in een taartvorm. Bedek met een vel bakpapier en leg er de bakbonen op.

  • 1 Kruimeldeeg

Stap 3 /11

Zet gedurende 10 minuten in de oven. Laat afkoelen.

Stap 4 /11

Weeg de geraspte gruyère af in een kommetje en zet aan de kant.

  • 100g Geraspte Gruyère-kaas

Stap 5 /11

Doe de spekjes in de mengkom van de keukenmachine en bevestig de mengstaaf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 300g Spekjes
  • Menger

Stap 6 /11

Leg de spekblokjes op keukenpapier en maak de kom van de keukenmachine schoon.

Stap 7 /11

Doe de room en de muskaatnoot in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Breng op smaak met peper en zout.

  • 200g Dikke verse room
  • 1tl Geraspte nootmuskaat
  • Zout

Stap 8 /11

Klop de eieren en voeg ze toe aan de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 4 Eieren
  • Kneed- & hakmes

Stap 9 /11

Leg de spekblokjes op de taartbodem. Voeg het room/eimengsel toe en bestrooi met geraspte Gruyèrekaas.

Stap 10 /11

Zet ongeveer 30 minuten in de oven.

Stap 11 /11

Dien lauwwarm of koud op.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228