- Homepage
- Quiche Lorraine
Quiche Lorraine
- Totale tijd 46min
- 10min
Voorbereidingstijd - 36min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (17)
Ingrediënten
4 personen
1 Kruimeldeeg
300 g Spekjes
4 Eieren
200 g Dikke verse room
1 tl Geraspte nootmuskaat
100 g Geraspte Gruyère-kaas
Zout
Accessoires
Menger Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /11
Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).
Stap 2 /11
Spreid het deeg uit in een taartvorm. Bedek met een vel bakpapier en leg er de bakbonen op.
Stap 3 /11
Zet gedurende 10 minuten in de oven. Laat afkoelen.
Stap 4 /11
Weeg de geraspte gruyère af in een kommetje en zet aan de kant.
Stap 5 /11
Doe de spekjes in de mengkom van de keukenmachine en bevestig de mengstaaf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /11
Leg de spekblokjes op keukenpapier en maak de kom van de keukenmachine schoon.
Stap 7 /11
Doe de room en de muskaatnoot in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 8 /11
Klop de eieren en voeg ze toe aan de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 9 /11
Leg de spekblokjes op de taartbodem. Voeg het room/eimengsel toe en bestrooi met geraspte Gruyèrekaas.
Stap 10 /11
Zet ongeveer 30 minuten in de oven.
Stap 11 /11
Dien lauwwarm of koud op.