Quenelles van courgette en zalm
- Totale tijd 32min
- 10min
Voorbereidingstijd - 22min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
250 g Courgettes
350 g Verse zalm
110 g Kleine witte ui
2 Ei
80 g Dikke room
2 tl Venkelzaadjes
Zout, peper
Water
10 cl Sojasaus
5 cl Rijstazijn
5 g Sesamolie
2 tl Sesamzaadjes
5 g Nuoc Mam-saus
1 snuifje Piment d’Espelette
Accessoires
Ultrablade hakmes Stoommandje
Bereiding
Stap 1 /11
Meng de sojasaus, rijstazijn, sesamolie, sesamzaadjes, nuoc mam-saus en chilipeper in een kom. Zet de saus aan de kant.
Stap 2 /11
Maak 30 vierkantjes huishoudfolie van 15 x 15 cm.
Stap 3 /11
Voeg de in blokjes gesneden ui, courgettes en zalm in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes.
Stap 4 /11
Voeg het ei, de room en het venkelzaad toe. Breng op smaak met zout en peper. Druk op 'Start'.
Stap 5 /11
Vorm het mengsel tot ongeveer 30 kleine quenelles.
Stap 6 /11
Wikkel ze afzonderlijk in de vierkantjes huishoudfolie.
Stap 7 /11
Spoel de kom en giet 0,7 L water in de kom van de keukenmachine.
Stap 8 /11
Leg een deel van de ingepakte quenelles in het stoommandje. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 9 /11
Herhaal de handeling om alle quenelles te garen. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 10 /11
Laat de quenelles afkoelen en pak ze nadien uit.
Stap 11 /11
Dien de quenelles op met de saus.