- Homepage
- Recipe Details Page
Quenelles van aardappelen
- Totale tijd 1u 3min
- 15min
Voorbereidingstijd - 48min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
600 g Aardappels
3 Eieren
45 g Paneermeel
150 g Bloem
40 cl Vloeibare verse room
3 el Bieslook
2 snuifje Nootmuskaatpoeder
105 g Geraspte kaas
Zout
Vijfbessenpeper
Water
Accessoires
Stoommandje
Bereiding
Stap 1 /12
Weeg de geraspte kaas af en zet aan de kant.
105g Geraspte kaas
Stap 2 /12
Giet 0,7 L water in de kom van de keukenmachine.
Water
Stap 3 /12
Doe de het stoommandje in de keukenmachine. Voeg de geschilde aardappelen in blokjes toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
600g Aardappels
Stoommandje
Stap 4 /12
Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6). Was de kom van de keukenmachine.
Stap 5 /12
Leg de aardappelen in een schaal en druk ze plat.
Stap 6 /12
Breng op smaak met peper en zout. Voeg de eieren, het paneermeel en de bloem toe. Meng goed.
3 Eieren 45g Paneermeel 150g Bloem Zout Vijfbessenpeper
Stap 7 /12
Vorm kleine quenelles en laat ze gedurende 8 minuten koken in een pan met kokend water.
Stap 8 /12
Laat de quenelles uitlekken op keukenpapier.
Stap 9 /12
Vet een gratineerschaal in met boter en schik de quenelles er één voor één in.
Stap 10 /12
Meng de verse room, de versnipperde bieslook en de nootmuskaat in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
40cl Vloeibare verse room 3el Bieslook 2snuifje Nootmuskaatpoeder Zout Vijfbessenpeper
Stap 11 /12
Giet deze mengeling over de quenelles en bestrooi met geraspte kaas.
105g Geraspte kaas
Stap 12 /12
Zet 20 minuten in de oven.