Pulled pork en in blokjes gesneden muskaatpompoen
Moulinex
Recept door Moulinex

Pulled pork en in blokjes gesneden muskaatpompoen

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 45min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    1u 30min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • Voor de pulled pork:

  • 1 tl Gerookte paprikapoeder

  • 1 el Chilipoeder

  • 2 tl Uienpoeder

  • 60 g Bruine suiker

  • Zout, peper

  • 800 g Varkenshaas

  • 1 el Olijfolie

  • 20 cl Barbecuesaus

  • 10 cl Ketchup

  • 12 cl Ciderazijn

  • 12 cl Kippenbouillon

  • 1 el Worcestershiresaus

  • Voor de flespompoen:

  • 600 g Flespompoen

  • 1 tl Gemalen kaneel

  • 1 tl Gerookte paprikapoeder

  • 1 el Honing

Bereiding

Stap 1 /7

Pel en snijd de ui in ringen. Meng in een kom het paprikapoeder, chilipoeder, de ui en bruine suiker. Bestrijk het varkensvlees met de olijfolie en vervolgens met het kruidenmengsel. Breng op smaak met zout en peper. Meng in een kom de barbecuesaus, ketchup, appelazijn, bouillon en worcestershiresaus. Leg het varkensvlees in een schaal die in lade 1 past en bedek met de saus.

  • 1tl Gerookte paprikapoeder
  • 1el Chilipoeder
  • 2tl Uienpoeder
  • 60g Bruine suiker
  • Zout, peper
  • 800g Varkenshaas
  • 1el Olijfolie
  • 20cl Barbecuesaus
  • 10cl Ketchup
  • 12cl Ciderazijn
  • 12cl Kippenbouillon
  • 1el Worcestershiresaus

Stap 2 /7

Was de butternut, schil hem en snijd hem in blokjes van 1,5 cm. Meng in een kom de pompoenblokjes met de kaneel, paprikapoeder en honing.

  • 600g Flespompoen
  • 1tl Gemalen kaneel
  • 1tl Gerookte paprikapoeder
  • 1el Honing

Stap 3 /7

Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het KIP-programma 90 minuten aan op 200 °C. Leg 1 varkenshaasje op de plaat in lade 1. Zet lade 2 aan. Zet het FRIET-programma 30 minuten aan op 200 °C. Leg de blokjes butternut op de plaat in lade 2.

Stap 4 /7

Druk op SYNC zodat zowel de zalm als de groenten op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.

Stap 5 /7

Draai halverwege het kookproces de varkenshaasjes om. Schud halverwege het kookproces van de butternut, wanneer het apparaat piept en het lampje knippert, met het mandje om te mengen.

Stap 6 /7

Controleer de gaarheid, die kan variëren afhankelijk van de grootte van het stuk vlees. Verleng de tijd indien nodig met nog eens 5 minuten.

Stap 7 /7

Trek het vlees uit elkaar met 2 vorken. Serveer direct met de in blokjes gesneden flessenpompoen

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228