- Homepage
- Recipe Details Page
Pulled pork en in blokjes gesneden muskaatpompoen
- Totale tijd 1u 45min
- 15min
Voorbereidingstijd - 1u 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
Voor de pulled pork:
1 tl Gerookte paprikapoeder
1 el Chilipoeder
2 tl Uienpoeder
60 g Bruine suiker
Zout, peper
800 g Varkenshaas
1 el Olijfolie
20 cl Barbecuesaus
10 cl Ketchup
12 cl Ciderazijn
12 cl Kippenbouillon
1 el Worcestershiresaus
Voor de flespompoen:
600 g Flespompoen
1 tl Gemalen kaneel
1 tl Gerookte paprikapoeder
1 el Honing
Bereiding
Stap 1 /7
Pel en snijd de ui in ringen. Meng in een kom het paprikapoeder, chilipoeder, de ui en bruine suiker. Bestrijk het varkensvlees met de olijfolie en vervolgens met het kruidenmengsel. Breng op smaak met zout en peper. Meng in een kom de barbecuesaus, ketchup, appelazijn, bouillon en worcestershiresaus. Leg het varkensvlees in een schaal die in lade 1 past en bedek met de saus.
Stap 2 /7
Was de butternut, schil hem en snijd hem in blokjes van 1,5 cm. Meng in een kom de pompoenblokjes met de kaneel, paprikapoeder en honing.
Stap 3 /7
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het KIP-programma 90 minuten aan op 200 °C. Leg 1 varkenshaasje op de plaat in lade 1. Zet lade 2 aan. Zet het FRIET-programma 30 minuten aan op 200 °C. Leg de blokjes butternut op de plaat in lade 2.
Stap 4 /7
Druk op SYNC zodat zowel de zalm als de groenten op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 5 /7
Draai halverwege het kookproces de varkenshaasjes om. Schud halverwege het kookproces van de butternut, wanneer het apparaat piept en het lampje knippert, met het mandje om te mengen.
Stap 6 /7
Controleer de gaarheid, die kan variëren afhankelijk van de grootte van het stuk vlees. Verleng de tijd indien nodig met nog eens 5 minuten.
Stap 7 /7
Trek het vlees uit elkaar met 2 vorken. Serveer direct met de in blokjes gesneden flessenpompoen