- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Pruimentaart met crumble
Pruimentaart met crumble
- Totale tijd 1u
- 15min
Voorbereidingstijd - 45min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
200 g boter
200 g suiker
8 g vanillesuiker
4 eierdooiers
400 g tarwebloem
650 g pruimen
Accessoires
Beater
Bereiding
Stap 1 /7
In een aparte kom en met behulp van een lepel meng je de gesmolten boter, de suiker en de vanillesuiker met elkaar.
Stap 2 /7
Voeg de eierdooiers en de bloem toe aan kom van de keukenrobot en druk op ‘Start’.
Stap 3 /7
Voeg het boter-suikermengsel toe aan het ei- en bloemmengsel in de kom van de keukenrobot en druk op ‘Start’.
Stap 4 /7
Doe 3/4 van het kruimeldeeg in een ingevette bakvorm en druk het met een lepel aan tot een deegbodem.
Stap 5 /7
Verdeel de ontpitte en gehalveerde pruimen naast elkaar over de deegbodem. Ze mogen elkaar niet overlappen.
Stap 6 /7
Verwarm de oven voor op 180 graden en verdeel het overgebleven kruimeldeegbeslag over de pruimen.
Stap 7 /7
Laat de cake gedurende ongeveer 45 minuten op 180 graden bakken. Dek zo nodig tijdig af met aluminiumfolie alvorens het kruimelbeslag te bruin begint te kleuren.
Waarom twee pakjes?
Je producten kunnen vanuit twee verschillende magazijnen worden verzonden:
Verzonden door Moulinex Shop
Verzonden door Moulinex Accessoires
Het is niet mogelijk om artikelen uit twee verschillende magazijnen in één pakket te combineren.
