- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Pruimentaart met crumble
Pruimentaart met crumble
- Totale tijd 1u
- 15min
Voorbereidingstijd - 45min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (2)
Ingrediënten
8 personen
200 g boter
200 g suiker
8 g vanillesuiker
4 eierdooiers
400 g tarwebloem
650 g pruimen
Accessoires
Beater
Bereiding
Stap 1 /7
In een aparte kom en met behulp van een lepel meng je de gesmolten boter, de suiker en de vanillesuiker met elkaar.
Stap 2 /7
Voeg de eierdooiers en de bloem toe aan kom van de keukenrobot en druk op ‘Start’.
Stap 3 /7
Voeg het boter-suikermengsel toe aan het ei- en bloemmengsel in de kom van de keukenrobot en druk op ‘Start’.
Stap 4 /7
Doe 3/4 van het kruimeldeeg in een ingevette bakvorm en druk het met een lepel aan tot een deegbodem.
Stap 5 /7
Verdeel de ontpitte en gehalveerde pruimen naast elkaar over de deegbodem. Ze mogen elkaar niet overlappen.
Stap 6 /7
Verwarm de oven voor op 180 graden en verdeel het overgebleven kruimeldeegbeslag over de pruimen.
Stap 7 /7
Laat de cake gedurende ongeveer 45 minuten op 180 graden bakken. Dek zo nodig tijdig af met aluminiumfolie alvorens het kruimelbeslag te bruin begint te kleuren.