Provençaalse groentekonfijt
- Totale tijd 55min
- 15min
Voorbereidingstijd - 40min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
150 g Courgettes
100 g Aubergines
30 g Lente-uien
150 g Rode paprika
250 g Tomaten
3 g Look
4 cl Olijfolie
120 g Halfverse geitenkaas
1 stengel Tijm
6 bladje Basilicum
15 g Suiker
1 straaltje Olijfolie
Zout
Water
Accessoires
Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /8
Doe de olie in een pan en leg er de in fijne reepjes gesneden paprika in.
Stap 2 /8
Zet op een zacht vuur om het vocht uit de paprika te halen. Breng heel licht op smaak met zout, peper en suiker. Doe hetzelfde voor de fijngesneden tomaten.
Stap 3 /8
Leg de groenten, afwisselend van kleur, in laagjes in de ovenschaaltjes.
Stap 4 /8
Breng elke laag op smaak met peper en zout. Voeg ook een beetje olijfolie, tijm, fijngehakte look en versnipperde basilicum toe.
Stap 5 /8
Leg een stukje geitenkaas in het midden.
Stap 6 /8
Bedek elk ovenschaaltje met huishoudfolie en zet de schaaltjes in de externe stoomkoker.
Stap 7 /8
Doe 0,7 l water in de kom van de keukenmachine zonder accessoires. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker met de schaaltjes. Druk op 'Start'.
Stap 8 /8
Dien op.