- Homepage
- Recipe Details Page
Provençaalse groentekonfijt
- Totale tijd 55min
- 15min
Voorbereidingstijd - 40min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
150 g Courgettes
100 g Aubergines
30 g Lente-uien
150 g Rode paprika
250 g Tomaten
3 g Look
4 cl Olijfolie
120 g Halfverse geitenkaas
1 stengel Tijm
6 bladje Basilicum
15 g Suiker
1 straaltje Olijfolie
Zout
Water
Accessoires
Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /8
Doe de olie in een pan en leg er de in fijne reepjes gesneden paprika in.
150g Rode paprika 4cl Olijfolie
Stap 2 /8
Zet op een zacht vuur om het vocht uit de paprika te halen. Breng heel licht op smaak met zout, peper en suiker. Doe hetzelfde voor de fijngesneden tomaten.
250g Tomaten 15g Suiker Zout
Stap 3 /8
Leg de groenten, afwisselend van kleur, in laagjes in de ovenschaaltjes.
150g Courgettes 100g Aubergines 30g Lente-uien 150g Rode paprika 250g Tomaten
Stap 4 /8
Breng elke laag op smaak met peper en zout. Voeg ook een beetje olijfolie, tijm, fijngehakte look en versnipperde basilicum toe.
3g Look 1stengel Tijm 6bladje Basilicum 1straaltje Olijfolie Zout
Stap 5 /8
Leg een stukje geitenkaas in het midden.
120g Halfverse geitenkaas
Stap 6 /8
Bedek elk ovenschaaltje met huishoudfolie en zet de schaaltjes in de externe stoomkoker.
Stoom- accessoire
Stap 7 /8
Doe 0,7 l water in de kom van de keukenmachine zonder accessoires. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker met de schaaltjes. Druk op 'Start'.
Water
Stoom- accessoire
Stap 8 /8
Dien op.