- Homepage
- Recipe Details Page
Profiteroles
- Totale tijd 50min
- 20min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (7)
Ingrediënten
5 personen
80 g boter
150 g bloem
4 eieren
0.5 l Vanilleijs
200 g pure chocolade
20 cl vloeibare room
Zout
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /6
Verwarm de oven voor op 240 °C (th. 7-8). Plaats het mes om te kneden/hakken en doe 25 cl water, de boter in stukjes en het zout in de robot. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
Stap 2 /6
Voeg de bloem toe, vergrendel het deksel en druk op 'Start'. Doe het deeg in een slakom en maak de kom met koud water schoon.
Stap 3 /6
Doe het deeg opnieuw in de robot met het mes om te kneden/hakken. Vergrendel het deksel en druk op 'Start', en voeg de eieren één voor één toe.
Stap 4 /6
Spuit met een spuitzak kleine hoopjes deeg op de met bakpapier beklede plaat. Zet 20 tot 25 min in de oven en laat afkoelen.
Stap 5 /6
Doe de stukjes chocolade en de room in de robot met het mes om te kneden/hakken, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
Stap 6 /6
Schraap de randen van de kom, vergrendel het deksel en druk op 'Start'. Zet opzij. Maak een inkeping in de soesjes en vul ze met vanille-ijs. Dien onmiddellijk op met de warme chocolade.