Pretzels - Recepten Kitchen Machines Touch | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Pretzels

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 3u 5min
  • Voorbereidingstijd
    45min
  • Gaartijd
    20min
  • Afkoeltijd
    2u

Ingrediënten

8 eenheid

  • 21 g gist

  • 5 cl melk

  • 10 cl melk

  • 1 snuifje suiker

  • 1 snuifje zout

  • 250 g bloem

  • 20 g boter

  • 1 l water

  • 3 el baking soda

  • 10 g grof zout

  • 10 g bloem voor de bereiding op het aanrecht

  • 10 g vet voor de bakplaat

Accessoires

  • Flex Whisk
    Flex Whisk
  • Dough Hook
    Dough Hook

Bereiding

Stap 1 /10

Doe de gist met de melk en de suiker in de kom van de keukenrobot en druk op ‘Start’.

  • 21g gist
  • 5cl melk
  • 1snuifje suiker
  • Flex Whisk

Stap 2 /10

Laat gedurende 10 minuten en op kamertemperatuur rusten.

Stap 3 /10

Voeg het zout, de bloem, de melk en de boter toe aan het gistmengsel in de mengkom van de keukenrobot en druk op ‘Start’.

  • 10cl melk
  • 1snuifje zout
  • 250g bloem
  • 20g boter
  • Dough Hook

Stap 4 /10

Laat het deeg nogmaals gedurende 30 minuten rusten op een warme plek, zodat het kan rijzen. Het deeg zou bijna verdubeld moeten zijn in volume.

Stap 5 /10

Kneed het deeg stevig met de hand op een met bloem bestoven aanrecht en vorm er een rol van.

  • 10g bloem voor de bereiding op het aanrecht

Stap 6 /10

Verdeel het deeg en rol dit op tot 8 gelijke delen. Rol elk deel tot een worst van ongeveer 40 cm lang met een verdikking in het midden. Vorm ze om tot pretzels en laat nogmaals gedurende 15 minuten rijzen.

  • 10g bloem voor de bereiding op het aanrecht

Stap 7 /10

Plaats ze onafgedekt in de ijskast gedurende 1 uur. Nog voordat voorgenoemde uurtje in de koelkast om is, zet je het water aan de kook in een pot en laat je de baking soda hierin oplossen.

  • 1l water
  • 3el baking soda

Stap 8 /10

Leg de pretzels één voor één en gedurende 30 seconden in het kokende baking soda water. Haal ze er vervolgens met behulp van een schuimspaan uit het water, laat ze uitlekken, leg ze op de ingevette bakplaat en bestrooi ze met grof zout om ze op smaak te brengen.

  • 10g grof zout
  • 10g vet voor de bakplaat

Stap 9 /10

Plaats de bakplaat in de nog niet voorverwarmde oven.

Stap 10 /10

Laat de pretzels gedurende 18 tot 20 minuten op 220 graden bakken. Eens de pretzels mooi goudbruin gekleurd zijn, kunnen ze de oven uit.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228