- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Pretzels
Pretzels
- Totale tijd 3u 5min
- 45min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 2u
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (2)
Ingrediënten
8 eenheid
21 g gist
5 cl melk
10 cl melk
1 snuifje suiker
1 snuifje zout
250 g bloem
20 g boter
1 l water
3 el baking soda
10 g grof zout
10 g bloem voor de bereiding op het aanrecht
10 g vet voor de bakplaat
Accessoires
Flex Whisk Dough Hook
Bereiding
Stap 1 /10
Doe de gist met de melk en de suiker in de kom van de keukenrobot en druk op ‘Start’.
Stap 2 /10
Laat gedurende 10 minuten en op kamertemperatuur rusten.
Stap 3 /10
Voeg het zout, de bloem, de melk en de boter toe aan het gistmengsel in de mengkom van de keukenrobot en druk op ‘Start’.
Stap 4 /10
Laat het deeg nogmaals gedurende 30 minuten rusten op een warme plek, zodat het kan rijzen. Het deeg zou bijna verdubeld moeten zijn in volume.
Stap 5 /10
Kneed het deeg stevig met de hand op een met bloem bestoven aanrecht en vorm er een rol van.
Stap 6 /10
Verdeel het deeg en rol dit op tot 8 gelijke delen. Rol elk deel tot een worst van ongeveer 40 cm lang met een verdikking in het midden. Vorm ze om tot pretzels en laat nogmaals gedurende 15 minuten rijzen.
Stap 7 /10
Plaats ze onafgedekt in de ijskast gedurende 1 uur. Nog voordat voorgenoemde uurtje in de koelkast om is, zet je het water aan de kook in een pot en laat je de baking soda hierin oplossen.
Stap 8 /10
Leg de pretzels één voor één en gedurende 30 seconden in het kokende baking soda water. Haal ze er vervolgens met behulp van een schuimspaan uit het water, laat ze uitlekken, leg ze op de ingevette bakplaat en bestrooi ze met grof zout om ze op smaak te brengen.
Stap 9 /10
Plaats de bakplaat in de nog niet voorverwarmde oven.
Stap 10 /10
Laat de pretzels gedurende 18 tot 20 minuten op 220 graden bakken. Eens de pretzels mooi goudbruin gekleurd zijn, kunnen ze de oven uit.