- Homepage
- Pretzels
Pretzels
- Totale tijd 1u 26min
- 15min
Voorbereidingstijd - 26min
Gaartijd - 45min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (17)
Ingrediënten
10 stuks
18 cl Water
1 zakje Droge instant gist
20 cl Halfvolle melk
650 g T65-meel
10 g Suiker
1 tl Fijn zout
60 g Zachte boter
50 g Zuiveringszout
1 Eierdooier
Water
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /11
Weeg het zuiveringszout af en zet aan de kant.
Stap 2 /11
Doe de gist, het water en de melk in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /11
Voeg de bloem, de suiker, het zout en de zachte boter in stukken toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Laat het deeg na het kneden gedurende de aangegeven tijd rijzen.
Stap 4 /11
Rol het deeg uit tot lange slierten en vorm er pretzels van.
Stap 5 /11
Leg de empanadas op een ovenschaal met bakpapier.
Stap 6 /11
Laat 45 minuten rusten op een tochtvrije plaats.
Stap 7 /11
Verwarm de oven voor op 200°C (op thermostaat 6-7).
Stap 8 /11
Kook 1 L water met het zuiveringszout in een steelpan.
Stap 9 /11
Dompel de reepjes één na één gedurende 5 seconden in het kokende water.
Stap 10 /11
Bestrijk de pretzels met eigeel.
Stap 11 /11
Zet ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven