- Homepage
- Recipe Details Page
Preiscones
- Totale tijd 1u 31min
- 20min
Voorbereidingstijd - 41min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
150 g Prei, alleen het witte gedeelte
1.5 tl Olijfolie
375 g Bloem
150 g Quinoabloem
0.5 tl Zout
1 zakje Bakpoeder
1 snuifje Suiker
36 cl Sojaroom
1.5 el Plantaardige melk
Accessoires
Kneed- & hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /10
Was en bereid de prei voor. Snij ze in de lengte en hak ze in dunne schijfjes.
150g Prei, alleen het witte gedeelte
Stap 2 /10
Doe de olie en de prei in de mixerkom met bevestigde mixer. Vergrendel het deksel met de dop en druk op ‘Start’. Breng op smaak met zout.
150g Prei, alleen het witte gedeelte 1.5tl Olijfolie 0.5tl Zout
Menger
Stap 3 /10
Zet vervolgens opzij.
Stap 4 /10
Bevestig het hulpstuk voor kneden/malen en voeg de bloem, gist en suiker toe. Vergrendel het deksel zonder de dop en druk op ‘Start’.
375g Bloem 150g Quinoabloem 1zakje Bakpoeder 1snuifje Suiker
Kneed- & hakmes
Stap 5 /10
Druk nogmaals op ‘Start’. Voeg de sojaroom toe via de opening in het deksel. Nu zou zich deeg moeten vormen.
36cl Sojaroom
Kneed- & hakmes
Stap 6 /10
Voeg de prei toe. Vergrendel het deksel zonder de dop en druk op ‘Start’.
150g Prei, alleen het witte gedeelte
Stap 7 /10
Zet het deeg gedurende 30 minuten in de koelkast.
Stap 8 /10
De oven voorverwarmen tot 170°C.
Stap 9 /10
Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 2 cm. Snij het in schijfjes met een diameter van 5 tot 6 cm. Leg ze in ringen van roestvrij staal die voorzien zijn van bakpapier, op een bakplaat of in een ingevette muffinvorm.
Stap 10 /10
Borstel met een beetje plantaardige melk. Bak gedurende ongeveer 30 minuten. De scones zouden nu goudbruin moeten zijn.
1.5el Plantaardige melk