Preiscones
- Totale tijd 1u 31min
- 20min
Voorbereidingstijd - 41min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
150 g Prei, alleen het witte gedeelte
1.5 tl Olijfolie
375 g Bloem
150 g Quinoabloem
0.5 tl Zout
1 zakje Bakpoeder
1 snuifje Suiker
36 cl Sojaroom
1.5 el Plantaardige melk
Accessoires
Kneed- & hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /10
Was en bereid de prei voor. Snij ze in de lengte en hak ze in dunne schijfjes.
Stap 2 /10
Doe de olie en de prei in de mixerkom met bevestigde mixer. Vergrendel het deksel met de dop en druk op ‘Start’. Breng op smaak met zout.
Stap 3 /10
Zet vervolgens opzij.
Stap 4 /10
Bevestig het hulpstuk voor kneden/malen en voeg de bloem, gist en suiker toe. Vergrendel het deksel zonder de dop en druk op ‘Start’.
Stap 5 /10
Druk nogmaals op ‘Start’. Voeg de sojaroom toe via de opening in het deksel. Nu zou zich deeg moeten vormen.
Stap 6 /10
Voeg de prei toe. Vergrendel het deksel zonder de dop en druk op ‘Start’.
Stap 7 /10
Zet het deeg gedurende 30 minuten in de koelkast.
Stap 8 /10
De oven voorverwarmen tot 170°C.
Stap 9 /10
Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 2 cm. Snij het in schijfjes met een diameter van 5 tot 6 cm. Leg ze in ringen van roestvrij staal die voorzien zijn van bakpapier, op een bakplaat of in een ingevette muffinvorm.
Stap 10 /10
Borstel met een beetje plantaardige melk. Bak gedurende ongeveer 30 minuten. De scones zouden nu goudbruin moeten zijn.