- Homepage
- Recipe Details Page
Pound Cake
- Totale tijd 1u 5min
- 15min
Voorbereidingstijd - 50min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
2 Eierdooiers
2 Eiwitten
85 g Gezouten boter
150 g Suiker
150 g Bloem
125 g Griekse yoghurt
4 g Bakpoeder
Boter en bloem (voor de bakvorm)
Accessoires
Extra Crisp
Bereiding
Stap 1 /4
Voor dit recept heb je het Extra Crisp-deksel nodig. Maak de ingrediënten klaar.
2 Eierdooiers 2 Eiwitten 85g Gezouten boter 150g Suiker 150g Bloem 125g Griekse yoghurt 4g Bakpoeder Boter en bloem (voor de bakvorm)
Stap 2 /4
Klop de eiwitten tot ze zachte pieken vormen. Voeg de helft van de suiker toe en blijf kloppen tot ze stijve pieken vormen. Zet apart. Vet de bakvorm in en bestuif met bloem.
2 Eiwitten 150g Suiker Boter en bloem (voor de bakvorm)
Stap 3 /4
Meng in een aparte kom de resterende suiker, eierdooiers, yoghurt en boter. Meng er de bloem en het bakpoeder onder. Roer de eiwitten eronder. Giet in de bakvorm en zet in de kom.
2 Eierdooiers 85g Gezouten boter 150g Suiker 150g Bloem 125g Griekse yoghurt 4g Bakpoeder
Stap 4 /4
Leg het Extra Crisp-deksel op de pan en start het Handmatig-programma: 50 min. op 160°C.