- Homepage
- Recipe Details Page
Potjes met abrikozencrème
- Totale tijd 29min
- 15min
Voorbereidingstijd - 14min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
40 cl Lichte room
25 cl Volle melk
60 g Fijne kristalsuiker
4 g Vanillestokje
120 g Amandelpoeder
30 g Maïzena®
3 Eieren
10 g Boter
280 g Abrikoos
20 g Honing
Accessoires
Klopper
Bereiding
Stap 1 /13
Doe de vloeibare room, de melk, de suiker en de uitgeschraapte vanille in de keukenmachine met de garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
40cl Lichte room 25cl Volle melk 60g Fijne kristalsuiker 4g Vanillestokje
Klopper
Stap 2 /13
Voeg het amandelpoeder toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
120g Amandelpoeder
Klopper
Stap 3 /13
Laat de bereiding afkoelen en giet door een zeef. Voeg de maïzena toe aan de afgekoelde bereiding.
30g Maïzena®
Stap 4 /13
Doe het mengsel in de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Klopper
Stap 5 /13
Scheid de eiwitten van de eierdooiers in een aparte kom.
3 Eieren
Stap 6 /13
Voeg de eierdooiers toe aan het mengsel in de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Klopper
Stap 7 /13
Doe de bereiding in een slakom en zet aan de kant. Spoel de kom van de keukenmachine.
Stap 8 /13
Doe de eiwitten in de kom van de keukenmachine met de garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Klopper
Stap 9 /13
Meng dit doorheen de vorige bereiding.
Stap 10 /13
Doe de boter in een warme pan en bak de abrikozen in blokjes gedurende 3 minuten.
10g Boter 280g Abrikoos
Stap 11 /13
Voeg de honing toe en lepel dit over de abrikozen heen tot ze mooi bedekt zijn. Laat ze nog enkele minuten op een laag vuur verder garen.
20g Honing
Stap 12 /13
Doe de amandelcrème in glaasjes en werk af met de abrikozenmoes.
Stap 13 /13
Dien onmiddellijk op.