Potjes met abrikozencrème
- Totale tijd 29min
- 15min
Voorbereidingstijd - 14min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
40 cl Lichte room
25 cl Volle melk
60 g Fijne kristalsuiker
4 g Vanillestokje
120 g Amandelpoeder
30 g Maïzena®
3 Eieren
10 g Boter
280 g Abrikoos
20 g Honing
Accessoires
Klopper
Bereiding
Stap 1 /13
Doe de vloeibare room, de melk, de suiker en de uitgeschraapte vanille in de keukenmachine met de garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /13
Voeg het amandelpoeder toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /13
Laat de bereiding afkoelen en giet door een zeef. Voeg de maïzena toe aan de afgekoelde bereiding.
Stap 4 /13
Doe het mengsel in de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /13
Scheid de eiwitten van de eierdooiers in een aparte kom.
Stap 6 /13
Voeg de eierdooiers toe aan het mengsel in de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /13
Doe de bereiding in een slakom en zet aan de kant. Spoel de kom van de keukenmachine.
Stap 8 /13
Doe de eiwitten in de kom van de keukenmachine met de garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 9 /13
Meng dit doorheen de vorige bereiding.
Stap 10 /13
Doe de boter in een warme pan en bak de abrikozen in blokjes gedurende 3 minuten.
Stap 11 /13
Voeg de honing toe en lepel dit over de abrikozen heen tot ze mooi bedekt zijn. Laat ze nog enkele minuten op een laag vuur verder garen.
Stap 12 /13
Doe de amandelcrème in glaasjes en werk af met de abrikozenmoes.
Stap 13 /13
Dien onmiddellijk op.