- Homepage
- Recipe Details Page
Potjes met abrikozencrème
- Totale tijd 29min
- 15min
Voorbereidingstijd - 14min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
13 cl *Lichte room van Normandie Elle & Vire®
8 cl *Volle melk
20 g *Fijne kristalsuiker
0.5 *Vanillestokje
40 g *Amandelpoeder
10 g *Maïzena®
1 *Ei
1 tl *Boter
3 *Abrikoos
1 *Honing
Accessoires
Klopper
Bereiding
Stap 1 /15
*Schraap het merg uit het vanillestokje.
0.5 *Vanillestokje
Stap 2 /15
*Doe de vloeibare room, de melk, de suiker en het uitgeschraapte vanillestokje in de keukenmachine met klopper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
13cl *Lichte room van Normandie Elle & Vire® 8cl *Volle melk 20g *Fijne kristalsuiker 0.5 *Vanillestokje
Klopper
Stap 3 /15
*Voeg het amandelpoeder toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
40g *Amandelpoeder
Klopper
Stap 4 /15
*Laat de bereiding afkoelen en giet door een zeef.
Stap 5 /15
*Voeg de maïzena toe aan de afgekoelde bereiding en doe dit opnieuw in de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
10g *Maïzena®
Klopper
Stap 6 /15
*Scheid de eiwitten van de eierdooiers.
1 *Ei
Stap 7 /15
*Voeg de eierdooiers toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
1 *Ei
Klopper
Stap 8 /15
*Doe de bereiding in een slakom en zet aan de kant.
Stap 9 /15
*Voeg de eiwitten toe aan de kom van de keukenmachine met klopper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
1 *Ei
Klopper
Stap 10 /15
*Meng dit doorheen de vorige bereiding.
Stap 11 /15
*Snijd de abrikozen in stukjes.
3 *Abrikoos
Stap 12 /15
*Doe de boter in een warme pan en bak de abrikozen gedurende 3 minuten.
1tl *Boter 3 *Abrikoos
Stap 13 /15
*Voeg de honing toe en lepel dit over de abrikozen heen tot ze mooi bedekt zijn. Laat ze nog enkele minuten op een laag vuur verder garen.
1 *Honing
Stap 14 /15
*Doe de amandelcrème in glaasjes en werk af met de abrikozenmoes.
Stap 15 /15
*Dien meteen op.