Portugese kabeljauwkroketten
- Totale tijd 3u
- 20min
Voorbereidingstijd - 40min
Gaartijd - 2u
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
5 personen
300 g Aardappels
250 g Ontzouten kabeljauw
0.5 tuiltje Bladpeterselie
1 teentje Look
2 Eieren
Peper
Water
Accessoires
Ultrablade hakmes Stoommandje
Bereiding
Stap 1 /10
Giet 0,7 l water in de kom van de keukenmachine.
Stap 2 /10
Giet 0,7 l water in de kom van de keukenmachine en leg de aardappelen in het stoommandje. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /10
Doe de aardappelen in een kom en giet de keukenmachine leeg.
Stap 4 /10
Doe de kabeljauw in de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 5 /10
Doe ze in de mengkom. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /10
Voeg de eieren toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /10
Giet dit mengsel over de aardappelen en druk de aardappelen plat met een vork.
Stap 8 /10
Breng op smaak met peper en meng. Zet gedurende 2 uur in de koelkast.
Stap 9 /10
Maak balletjes met een lepel en laat ze gedurende 5 tot 10 minuten bakken in een frituurpan.
Stap 10 /10
Dien onmiddellijk op.