- Homepage
- Recipe Details Page
Pompoensoufflé met kaas
- Totale tijd 1u 9min
- 20min
Voorbereidingstijd - 49min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
360 g Pompoenvlees
60 g Gesmolten kaas
80 g Ajuinen
6 g Look
2 Ei
13 cl Melk
30 g Boter
30 g Boter
30 g Bloem
Zout, peper
Accessoires
Klopper Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /14
Doe de gepelde look en uien in stukjes in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
80g Ajuinen 6g Look
Ultrablade hakmes
Stap 2 /14
Voeg de grote stukken pompen en de boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
360g Pompoenvlees 30g Boter
Ultrablade hakmes
Stap 3 /14
Voeg de porties gesmolten kaas toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
60g Gesmolten kaas
Ultrablade hakmes
Stap 4 /14
Doe de puree in een kom. Was en droog de kom.
Stap 5 /14
Doe bloem en melk in de mengkom van de keukenmachine en bevestig de klopper. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
13cl Melk 30g Bloem Zout, peper
Klopper
Stap 6 /14
Snijd de boter in blokjes en voeg ze toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
30g Boter
Klopper
Stap 7 /14
Voeg de bechamel toe aan de pompoenpuree en meng het geheel met een spatel. Was de kom van de keukenmachine.
Stap 8 /14
Scheid de eiwitten van de eierdooiers zodra de bereiding lauw is. Doe de eierdooiers in de bereiding en meng met de spatel. Doe de eiwitten apart in een kommetje.
2 Ei
Stap 9 /14
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 10 /14
Doe de eiwitten samen met een snufje zout in de mengkom van de keukenmachine en bevestig de klopper. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
Zout, peper
Klopper
Stap 11 /14
Roer de eiwitten voorzichtig door de pompoenbereiding.
2 Ei
Stap 12 /14
Beboter de ovenschaaltjes vrij hoog en giet de bereiding erin.
Stap 13 /14
Zet gedurende een tiental minuten in de oven en houd in de gaten.
Stap 14 /14
Dien meteen op.