- Homepage
- Recipe Details Page
Poké bowl met zalm
- Totale tijd 1u 20min
- 30min
Voorbereidingstijd - 10min
Gaartijd - 40min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
110 g Rijst, ronde korrel
30 cl Water
1 tl Zout
125 Verse zalmfilet met vel
1 Nectarines
1 Avocado
1 el Gedroogd wakame zeewier
1.5 Sojasaus
1 Olijfolie
1 el Sesamolie
1 snuifje Zout
Geroosterd sesamzaad
2 Mayonaise
2.5 cl Sojasaus
1 el Olijfolie
1 Limoensap
Pikante saus
Accessoires
Menger
Bereiding
Stap 1 /5
Laat het zeewier 30 minuten weken in een kom water zodat het vocht kan opnemen.Laat het zeewier uitlekken en kruid met de sesamolie en het zout. Snijd de zalm in blokjes en laat marineren in een kom met de sojasaus en olijfolie.Dek af met huishoudfolie en zet 10 minuten koel weg.
125 Verse zalmfilet met vel 1el Gedroogd wakame zeewier 1.5 Sojasaus 1 Olijfolie 1el Sesamolie 1snuifje Zout
Stap 2 /5
Doe de rijst in een vergiet en spoel af onder koud water van de kraan. Ga met de vingers door de rijst tot het water helder is.Laat de rijst 15 minuten rusten in het vergiet. Doe rijst, water en zout in de kom met de menger, vergrendel het deksel zonder de dop erop te zetten en druk op 'Start'.
110g Rijst, ronde korrel 30cl Water 1tl Zout
Menger
Stap 3 /5
Laat daarna 10 minuten rusten in de kom.
Stap 4 /5
Meng in een kom de mayonaise, sojasaus, olijfolie, limoensap en de pikante saus. Snijd de nectarines en avocado's in vieren.
Stap 5 /5
Verdeel de rijst in individuele kommen.Garneer met zalm, avocado, nectarines, sesamzaadjes en zeewier.Serveer met de saus voor het opdienen.
1 Nectarines 1 Avocado 1el Gedroogd wakame zeewier Geroosterd sesamzaad 2 Mayonaise 2.5cl Sojasaus 1el Olijfolie 1 Limoensap Pikante saus