Plat brood uit Romagna
- Totale tijd 1u
- 30min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 10min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
30 g bicarbonaat
800 g broodmeel
40 g extra vierge olijfolie
6 g zeezout
40 cl water
Accessoires
Dough Hook
Bereiding
Stap 1 /7
Doe de bloem en het bicarbonaat in de mengkom van de keukenrobot.
Stap 2 /7
Voeg de olijfolie en het zout toe aan het mengsel van bloem en bicarbonaat in de mengkom van de keukenrobot. Druk op ‘Start’. Voeg tijdens het programma geleidelijk het water toe.
Stap 3 /7
Maak een bal van het deeg. Dek af met een schone doek en laat gedurende 10 minuten rusten op kamertemperatuur.
Stap 4 /7
Verdeel het deeg in 4 stukken. Rol het uit tot 4 plat te maken bollen met een diameter van 23-25 cm.
Stap 5 /7
Verwarm een braadpan met anti-aanbaklaag op een middelhoog vuur.
Stap 6 /7
Doe er telkens 1 plat brood in. Bak 2 minuten, draai om en bak nogmaals 2 minuten.
Stap 7 /7
Dien koud of warm op als brood of gevuld met mozzarella, parmaham of gegrilde groenten.