- Homepage
- Plantaardig dessert met cashewnoten en sojayoghurt
Plantaardig dessert met cashewnoten en sojayoghurt
- Totale tijd 33u 46min
- 15min
Voorbereidingstijd - 12u 31min
Gaartijd - 21u
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (17)
Ingrediënten
6 personen
150 g Cashewnoten
60 cl Ongezoete sojamelk
60 g Sojayoghurt
Water
Accessoires
Ultrablade hakmes Klopper Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /10
Laat de avond voordien de cashewnoten weken in een kom water.
Stap 2 /10
Doe de uitgelekte en gespoelde cashewnoten en de sojamelk in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /10
Schraap de randen af en toe af en zet de keukenmachine opnieuw aan. Herhaal tot een mooie homogene crème.
Stap 4 /10
Vervang het hakmes door de garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /10
Druk opnieuw op 'Start'.
Stap 6 /10
Voeg de yoghurt toe aan de sojamelk. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /10
Verdeel het mengsel over yoghurtpotjes. Dek ze af. Doe ze in het externe stoommandje. Spoel de kom van de keukenmachine.
Stap 8 /10
Giet 0,7 l water in kom van de keukenmachine. Sluit het deksel zonder de dop. Plaats het externe stoommandje. Sluit het deksel van het externe stoommandje en druk op 'Start'.
Stap 9 /10
Laat de potjes gedurende 12 uur met gesloten deksel in het mandje van de keukenmachine zodat de yoghurt langzaam kan fermenteren.
Stap 10 /10
Zet de potjes yoghurt na 12 uur minstens 3 uur in de koelkast. Laat goed afkoelen voor het opdienen. Je kunt de yoghurt tot 5 dagen in de koelkast bewaren.