Pizza met kalfsgehakt
Moulinex
Recept door Moulinex

Pizza met kalfsgehakt

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 30min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    40min
  • Afkoeltijd
    40min

Ingrediënten

4 personen

  • 25 cl Water

  • 1 zakje Bakkersgist

  • 400 g Bloem

  • 2 cl Olijfolie

  • 1 snuifje Zout

  • 250 g Kalfsgehakt

  • 1 snuifje Gedroogde tijm

  • 190 g Gele paprika

  • 110 g Ajuin

  • 45 g Tomatensaus

  • 45 g Tomatensaus

  • 100 g Geraspte cheddar

  • 2 cl Olijfolie

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /11

Doe het water en de gist in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 25cl Water
  • 1zakje Bakkersgist
  • Kneed- & hakmes

Stap 2 /11

Voeg het meel, de olijfolie en een snufje zout toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Laat het deeg na het kneden gedurende de aangegeven 40 minuten op 30°C rijzen.

  • 400g Bloem
  • 2cl Olijfolie
  • 1snuifje Zout
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /11

Breng het deeg over in een aparte kom. Dek af met een doek en maak de mengkom schoon.

Stap 4 /11

Doe de gepelde en in vier gesneden ui in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 110g Ajuin
  • Ultrablade hakmes

Stap 5 /11

Vervang het hakmes door de mengstaaf. Voeg de gewassen en in blokjes gesneden paprika zonder zaadlijsten toe met het gehakt en de olijfolie. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 250g Kalfsgehakt
  • 190g Gele paprika
  • 2cl Olijfolie
  • Menger

Stap 6 /11

Voeg de tijm en tomatensaus toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 1snuifje Gedroogde tijm
  • 45g Tomatensaus
  • Menger

Stap 7 /11

Verwarm de oven voor op 220°C.

Stap 8 /11

Rol het pizzadeeg op een werkvlak erg dun uit.

Stap 9 /11

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg het deeg erop.

Stap 10 /11

Bestrijk met de tomatensaus en verdeel de kalfsvleesbereiding erover.

  • 45g Tomatensaus

Stap 11 /11

Bestrooi met cheddar. Zet een twintigtal minuten in de oven en controleer regelmatig de garing.

  • 100g Geraspte cheddar

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228