- Homepage
- Recipe Details Page
Pizza margherita
- Totale tijd 45min
- 5min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 20min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
1 pizzadeeg
4 teentjes knoflook
4 el olijfolie
1000 g Tomaten in eigen nat
3 el suiker
1.5 tl Provençaalse kruiden
1.5 el balsamicoazijn
100 g mozzarella
Bereiding
Stap 1 /8
Volg de instructies voor de bereiding van het pizzadeeg en zet vervolgens aan de kant.
1 pizzadeeg
Stap 2 /8
Leg het deeg op een werkblad met bloem. Rol het deeg tot een bol en laat 15-20 minuten staan.
Stap 3 /8
Hak de knoflook fijn. Verwarm de olijfolie en fruit de fijngehakte knoflook lichtjes in een stoofpan.
4 teentjes knoflook 4el olijfolie
Stap 4 /8
Doe de tomaten erbij en laat 5 tot 7 minuten sudderen op een laag vuur.
1000g Tomaten in eigen nat
Stap 5 /8
Voeg de suiker, het zout, de azijn en de Provençaalse kruiden toe aan de tomaten.
3el suiker 1.5tl Provençaalse kruiden 1.5el balsamicoazijn
Stap 6 /8
Rol het deeg met een deegrol uit tot een cirkel.
Stap 7 /8
Doe de tomatensaus op de pizza en bestrooi met mozzarella.
100g mozzarella
Stap 8 /8
Bak 8 tot 12 minuten in de voorverwarmde oven op 250 graden.