- Homepage
- Recipe Details Page
Pizza margherita
- Totale tijd 45min
- 5min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 20min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
1 pizzadeeg
4 teentjes knoflook
4 el olijfolie
1000 g Tomaten in eigen nat
3 el suiker
1.5 tl Provençaalse kruiden
1.5 el balsamicoazijn
100 g mozzarella
Bereiding
Stap 1 /8
Dit recept vereist een basisvoorbereiding: pizzadeeg. Heb je dat gedaan voordat je verder gaat met dit recept? Zo niet, kun je toegang krijgen tot het blok "Vereiste" door terug te keren naar het hoofdscherm van de recept. Het duurt 2u15: 15min bereidingstijd en 2u rusttijd in de koelkast.
1 pizzadeeg
Stap 2 /8
Leg het deeg op een werkblad met bloem. Rol het deeg tot een bol en laat 15-20 minuten staan.
Stap 3 /8
Hak de knoflook fijn. Verwarm de olijfolie en fruit de fijngehakte knoflook lichtjes in een stoofpan.
4 teentjes knoflook 4el olijfolie
Stap 4 /8
Doe de tomaten erbij en laat 5 tot 7 minuten sudderen op een laag vuur.
1000g Tomaten in eigen nat
Stap 5 /8
Voeg de suiker, het zout, de azijn en de Provençaalse kruiden toe aan de tomaten.
3el suiker 1.5tl Provençaalse kruiden 1.5el balsamicoazijn
Stap 6 /8
Rol het deeg met een deegrol uit tot een cirkel.
Stap 7 /8
Doe de tomatensaus op de pizza en bestrooi met mozzarella.
100g mozzarella
Stap 8 /8
Bak 8 tot 12 minuten in de voorverwarmde oven op 250 graden.