Pizza margherita - Recepten Kitchen Machines Touch | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Pizza margherita

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 45min
  • Voorbereidingstijd
    5min
  • Gaartijd
    20min
  • Afkoeltijd
    20min

Ingrediënten

8 personen

  • 1 pizzadeeg

  • 4 teentjes knoflook

  • 4 el olijfolie

  • 1000 g Tomaten in eigen nat

  • 3 el suiker

  • 1.5 tl Provençaalse kruiden

  • 1.5 el balsamicoazijn

  • 100 g mozzarella

Bereiding

Stap 1 /8

Dit recept vereist een basisvoorbereiding: pizzadeeg. Heb je dat gedaan voordat je verder gaat met dit recept? Zo niet, kun je toegang krijgen tot het blok "Vereiste" door terug te keren naar het hoofdscherm van de recept. Het duurt 2u15: 15min bereidingstijd en 2u rusttijd in de koelkast.

  • 1 pizzadeeg

Stap 2 /8

Leg het deeg op een werkblad met bloem. Rol het deeg tot een bol en laat 15-20 minuten staan.

Stap 3 /8

Hak de knoflook fijn. Verwarm de olijfolie en fruit de fijngehakte knoflook lichtjes in een stoofpan.

  • 4 teentjes knoflook
  • 4el olijfolie

Stap 4 /8

Doe de tomaten erbij en laat 5 tot 7 minuten sudderen op een laag vuur.

  • 1000g Tomaten in eigen nat

Stap 5 /8

Voeg de suiker, het zout, de azijn en de Provençaalse kruiden toe aan de tomaten.

  • 3el suiker
  • 1.5tl Provençaalse kruiden
  • 1.5el balsamicoazijn

Stap 6 /8

Rol het deeg met een deegrol uit tot een cirkel.

Stap 7 /8

Doe de tomatensaus op de pizza en bestrooi met mozzarella.

  • 100g mozzarella

Stap 8 /8

Bak 8 tot 12 minuten in de voorverwarmde oven op 250 graden.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228