Pizza bianca met wintergroenten
- Totale tijd 1u 55min
- 30min
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
50 g Pompoen
75 g Champignons
20 g Verse spinazie
5 cl Sojaroom
3 g Look
1 snuifje Zout
1 snuifje Peper
0.5 tl Olijfolie
Water
8 cl Lauw water
0.5 el Olijfolie
0.5 tl Rietsuiker
0.5 tl Bakkersgist in poeder
0.5 tl Zout
135 g Bloem
Accessoires
Kneed- & hakmes Stoommandje
Bereiding
Stap 1 /12
Doe het water, de olijfolie, de rietsuiker en de gist in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneedmes/crusher. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /12
Voeg de bloem en het zout toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /12
Laat 1 uur rusten in de kom van de keukenmachine.
Stap 4 /12
Borstel de pompoen onder water om de aarde te verwijderen, zonder de schil te beschadigen. Snijd de pompoen in twee stukken en verwijder de zaadjes. Snijd in reepjes.
Stap 5 /12
Giet 0,7 l water in kom van de keukenmachine.
Stap 6 /12
Zet het stoommandje in de de kom van keukenmachine. Doe er de stukjes pompoen bij. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /12
Controleer de garing met een mespunt.
Stap 8 /12
Verwarm de oven voor op 250°C.
Stap 9 /12
Snijd het aardse deel van de champignonstelen. Was, droog , en snijd ze in plakjes.
Stap 10 /12
Meng de room met de gepelde en gehakte look in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 11 /12
Vorm de pizzabodems met de hand en leg ze op een bakplaat met bloem. Verdeel de room over de bodem. Voeg wat gewassen en gedroogde spinazie, plakjes pompoen en champignons toe. Breng op smaak met peper en zout en voeg een scheutje olijfolie toe.
Stap 12 /12
Zet gedurende 5 minuten in de oven op ongeveer 250°C.