- Homepage
- Recipe Details Page
Pizza bianca met wintergroenten
- Totale tijd 1u 55min
- 30min
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
50 g Pompoen
75 g Champignons
20 g Verse spinazie
5 cl Sojaroom
3 g Look
1 snuifje Zout
1 snuifje Peper
0.5 tl Olijfolie
Water
8 cl Lauw water
0.5 el Olijfolie
0.5 tl Rietsuiker
0.5 tl Bakkersgist in poeder
0.5 tl Zout
135 g Bloem
Accessoires
Kneed- & hakmes Stoommandje
Bereiding
Stap 1 /12
Doe het water, de olijfolie, de rietsuiker en de gist in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneedmes/crusher. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
8cl Lauw water 0.5el Olijfolie 0.5tl Rietsuiker 0.5tl Bakkersgist in poeder
Kneed- & hakmes
Stap 2 /12
Voeg de bloem en het zout toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
0.5tl Zout 135g Bloem
Kneed- & hakmes
Stap 3 /12
Laat 1 uur rusten in de kom van de keukenmachine.
Stap 4 /12
Borstel de pompoen onder water om de aarde te verwijderen, zonder de schil te beschadigen. Snijd de pompoen in twee stukken en verwijder de zaadjes. Snijd in reepjes.
50g Pompoen
Stap 5 /12
Giet 0,7 l water in kom van de keukenmachine.
Water
Stap 6 /12
Zet het stoommandje in de de kom van keukenmachine. Doe er de stukjes pompoen bij. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stoommandje
Stap 7 /12
Controleer de garing met een mespunt.
Stap 8 /12
Verwarm de oven voor op 250°C.
Stap 9 /12
Snijd het aardse deel van de champignonstelen. Was, droog , en snijd ze in plakjes.
75g Champignons
Stap 10 /12
Meng de room met de gepelde en gehakte look in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
5cl Sojaroom 3g Look 1snuifje Zout 1snuifje Peper
Stap 11 /12
Vorm de pizzabodems met de hand en leg ze op een bakplaat met bloem. Verdeel de room over de bodem. Voeg wat gewassen en gedroogde spinazie, plakjes pompoen en champignons toe. Breng op smaak met peper en zout en voeg een scheutje olijfolie toe.
20g Verse spinazie 0.5tl Olijfolie
Stap 12 /12
Zet gedurende 5 minuten in de oven op ongeveer 250°C.