Pizza bianca met wintergroenten
Moulinex
Recept door Moulinex

Pizza bianca met wintergroenten

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 55min
  • Voorbereidingstijd
    30min
  • Gaartijd
    25min
  • Afkoeltijd
    1u

Ingrediënten

2 personen

  • 50 g Pompoen

  • 75 g Champignons

  • 20 g Verse spinazie

  • 5 cl Sojaroom

  • 3 g Look

  • 1 snuifje Zout

  • 1 snuifje Peper

  • 0.5 tl Olijfolie

  • Water

  • 8 cl Lauw water

  • 0.5 el Olijfolie

  • 0.5 tl Rietsuiker

  • 0.5 tl Bakkersgist in poeder

  • 0.5 tl Zout

  • 135 g Bloem

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Stoommandje
    Stoommandje

Bereiding

Stap 1 /12

Doe het water, de olijfolie, de rietsuiker en de gist in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneedmes/crusher. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 8cl Lauw water
  • 0.5el Olijfolie
  • 0.5tl Rietsuiker
  • 0.5tl Bakkersgist in poeder
  • Kneed- & hakmes

Stap 2 /12

Voeg de bloem en het zout toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.

  • 0.5tl Zout
  • 135g Bloem
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /12

Laat 1 uur rusten in de kom van de keukenmachine.

Stap 4 /12

Borstel de pompoen onder water om de aarde te verwijderen, zonder de schil te beschadigen. Snijd de pompoen in twee stukken en verwijder de zaadjes. Snijd in reepjes.

  • 50g Pompoen

Stap 5 /12

Giet 0,7 l water in kom van de keukenmachine.

  • Water

Stap 6 /12

Zet het stoommandje in de de kom van keukenmachine. Doe er de stukjes pompoen bij. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • Stoommandje

Stap 7 /12

Controleer de garing met een mespunt.

Stap 8 /12

Verwarm de oven voor op 250°C.

Stap 9 /12

Snijd het aardse deel van de champignonstelen. Was, droog , en snijd ze in plakjes.

  • 75g Champignons

Stap 10 /12

Meng de room met de gepelde en gehakte look in een kom. Breng op smaak met peper en zout.

  • 5cl Sojaroom
  • 3g Look
  • 1snuifje Zout
  • 1snuifje Peper

Stap 11 /12

Vorm de pizzabodems met de hand en leg ze op een bakplaat met bloem. Verdeel de room over de bodem. Voeg wat gewassen en gedroogde spinazie, plakjes pompoen en champignons toe. Breng op smaak met peper en zout en voeg een scheutje olijfolie toe.

  • 20g Verse spinazie
  • 0.5tl Olijfolie

Stap 12 /12

Zet gedurende 5 minuten in de oven op ongeveer 250°C.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228