Pizza Regina - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Pizza Regina

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 33min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    18min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 1 zakje Verse bakkersgist

  • 25 cl Lauw water

  • 400 g Bloem

  • 1 tl Zout

  • 2 cl Olijfolie

  • 4 sneetje Ham

  • 150 g Champignons

  • 250 g Mozzarella

  • 20 cl Tomatencoulis

  • 1 tl Oregano

  • 1 straaltje Olijfolie

  • 10 bladje Basilicum

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /10

Hak de champignons fijn en snijd de mozzarella in blokjes. Zet in de koelkast.

  • 150g Champignons
  • 250g Mozzarella

Stap 2 /10

Verwarm de oven voor op 240°C (op thermostaat 8).

Stap 3 /10

Doe het lauwwarm water en de gist in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 1zakje Verse bakkersgist
  • 25cl Lauw water
  • Kneed- & hakmes

Stap 4 /10

Voeg de bloem, het zout en de olijfolie toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Laat het deeg na het kneden gedurende de aangegeven tijd rijzen.

  • 400g Bloem
  • 1tl Zout
  • 2cl Olijfolie
  • Kneed- & hakmes

Stap 5 /10

Snijd de sneetjes ham in vier.

  • 4sneetje Ham

Stap 6 /10

Bedek een bakplaat met bakpapier. Spreid het deeg uit.

Stap 7 /10

Schep de tomatencoulis over het deeg en bestrooi met oregano.

  • 20cl Tomatencoulis
  • 1tl Oregano

Stap 8 /10

Leg de mozzarella, de ham en de champignons op de coulis. Besprenkel met wat olijfolie.

  • 1straaltje Olijfolie

Stap 9 /10

Zet ongeveer 15 minuten in de oven.

Stap 10 /10

Leg de basilicumblaadjes op de pizza en dien op.

  • 10bladje Basilicum

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228