- Homepage
- Recipe Details Page
Pizza Regina
- Totale tijd 33min
- 15min
Voorbereidingstijd - 18min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
1 zakje Verse bakkersgist
25 cl Lauw water
400 g Bloem
1 tl Zout
2 cl Olijfolie
4 sneetje Ham
150 g Champignons
250 g Mozzarella
20 cl Tomatencoulis
1 tl Oregano
1 straaltje Olijfolie
10 bladje Basilicum
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /10
Hak de champignons fijn en snijd de mozzarella in blokjes. Zet in de koelkast.
150g Champignons 250g Mozzarella
Stap 2 /10
Verwarm de oven voor op 240°C (op thermostaat 8).
Stap 3 /10
Doe het lauwwarm water en de gist in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
1zakje Verse bakkersgist 25cl Lauw water
Kneed- & hakmes
Stap 4 /10
Voeg de bloem, het zout en de olijfolie toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Laat het deeg na het kneden gedurende de aangegeven tijd rijzen.
400g Bloem 1tl Zout 2cl Olijfolie
Kneed- & hakmes
Stap 5 /10
Snijd de sneetjes ham in vier.
4sneetje Ham
Stap 6 /10
Bedek een bakplaat met bakpapier. Spreid het deeg uit.
Stap 7 /10
Schep de tomatencoulis over het deeg en bestrooi met oregano.
20cl Tomatencoulis 1tl Oregano
Stap 8 /10
Leg de mozzarella, de ham en de champignons op de coulis. Besprenkel met wat olijfolie.
1straaltje Olijfolie
Stap 9 /10
Zet ongeveer 15 minuten in de oven.
Stap 10 /10
Leg de basilicumblaadjes op de pizza en dien op.
10bladje Basilicum