Pissaladière
- Totale tijd 50min
- 20min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
5 personen
20 g Verse bakkersgist (10 g droge gist)
25 cl Water
400 g Bloem
1 tl Zout
2 el Olijfolie
1 kg Ajuinen
100 g Zwarte olijven
10 straaltje Ansjovis
2 el Olijfolie
Accessoires
Kneed- & hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /11
Verwarm de oven voor op 240°C (op thermostaat 8).
Stap 2 /11
Doe de gist en het water in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Voeg na de pieptoon de bloem, het zout en de olijfolie toe.
Stap 3 /11
Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier. Dek af met een vaatdoek.
Stap 4 /11
Maak de kom van de keukenmachine schoon.
Stap 5 /11
Schil de ajuinen en hak fijn. Doe ze in een slakom.
Stap 6 /11
Voeg de olijfolie, de ajuinen en het zout toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /11
Rol het deeg uit op een bakplaat en leg er de gegaarde ajuinen op.
Stap 8 /11
Zet gedurende 10 minuten in de oven.
Stap 9 /11
Voeg de olijven en de ansjovisfilets toe.
Stap 10 /11
Verlaag de temperatuur van de oven tot 200°C (thermostaat 6-7) en zet nog 10 minuten in de oven.
Stap 11 /11
Serveer lauwwarm of koud.