Pissaladière - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Pissaladière

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 50min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    30min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

5 personen

  • 20 g Verse bakkersgist (10 g droge gist)

  • 25 cl Water

  • 400 g Bloem

  • 1 tl Zout

  • 2 el Olijfolie

  • 1 kg Ajuinen

  • 100 g Zwarte olijven

  • 10 straaltje Ansjovis

  • 2 el Olijfolie

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /11

Verwarm de oven voor op 240°C (op thermostaat 8).

Stap 2 /11

Doe de gist en het water in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Voeg na de pieptoon de bloem, het zout en de olijfolie toe.

  • 20g Verse bakkersgist (10 g droge gist)
  • 25cl Water
  • 400g Bloem
  • 1tl Zout
  • 2el Olijfolie
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /11

Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier. Dek af met een vaatdoek.

Stap 4 /11

Maak de kom van de keukenmachine schoon.

Stap 5 /11

Schil de ajuinen en hak fijn. Doe ze in een slakom.

  • 1kg Ajuinen

Stap 6 /11

Voeg de olijfolie, de ajuinen en het zout toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 1tl Zout
  • 2el Olijfolie
  • Menger

Stap 7 /11

Rol het deeg uit op een bakplaat en leg er de gegaarde ajuinen op.

Stap 8 /11

Zet gedurende 10 minuten in de oven.

Stap 9 /11

Voeg de olijven en de ansjovisfilets toe.

  • 100g Zwarte olijven
  • 10straaltje Ansjovis

Stap 10 /11

Verlaag de temperatuur van de oven tot 200°C (thermostaat 6-7) en zet nog 10 minuten in de oven.

Stap 11 /11

Serveer lauwwarm of koud.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228