Bonet piemontais dessert - Recepten Cookeo | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Bonet piemontais dessert

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 18min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    8min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 60 g Amaretti, verkruimeld

  • 40 g Suiker

  • 20 g Cacaopoeder

  • 2 Eieren

  • 250 ml Melk

  • 2 el Amaretto (of rum - optioneel)

  • 80 ml Vloeibare karamel, verdeeld over de potjes

Accessoires

  • Houder met 8 verrines set
    Houder met 8 verrines set
  • 6 glasses pack
    6 glasses pack

Bereiding

Stap 1 /6

Maak de ingrediënten klaar.

  • 60g Amaretti, verkruimeld
  • 40g Suiker
  • 20g Cacaopoeder
  • 2 Eieren
  • 250ml Melk
  • 2el Amaretto (of rum - optioneel)
  • 80ml Vloeibare karamel, verdeeld over de potjes

Stap 2 /6

Meng de amaretti, de suiker en het cacaopoeder. Voeg het ei toe en vervolgens de melk en de amaretto.

  • 60g Amaretti, verkruimeld
  • 40g Suiker
  • 20g Cacaopoeder
  • 2 Eieren
  • 250ml Melk
  • 2el Amaretto (of rum - optioneel)

Stap 3 /6

Verdeel de karamel over de glazen potjes en voeg dan het voorgaande mengsel toe. Sluit de glazen potjes.

  • 80ml Vloeibare karamel, verdeeld over de potjes

Stap 4 /6

Giet 25 cl water in de kom. Plaats de glazen potjes in de kom.

Stap 5 /6

Laat de bereiding snelkoken.

Stap 6 /6

Plaats het mengsel in de ijskast. Haal voor het serveren het dessert uit de glazen potjes en versier met chocoladekrullen.