- Homepage
- Recipe Details Page
Perzikcrumble met amandelen
- Totale tijd 1u 5min
- 10min
Voorbereidingstijd - 55min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
150 g Amandelpoeder
75 g Bloem
100 g Boter
150 g Poedersuiker
1 zakje Vanillesuiker
900 g Perziken
80 cl Water
15 cl Vloeibare honing
7 Roze peperbessen
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /10
Weeg de perziken af en maak schoon. Ontpit ze en snijd ze in twee stukken. Zet het even apart.
900g Perziken
Stap 2 /10
Giet het water, de honing en de roze peperbessen in de kom van de keukenmachine met de gewone schijf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
80cl Water 15cl Vloeibare honing 7 Roze peperbessen
Stap 3 /10
Voeg de perziken toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /10
Zet de perziken in hun siroop aan de kant en laat afkoelen. Was en droog de kom.
Stap 5 /10
Doe de bloem, het amandelpoeder, de in stukjes gesneden boter, de suiker en de vanillesuiker in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
150g Amandelpoeder 75g Bloem 100g Boter 150g Poedersuiker 1zakje Vanillesuiker
Kneed- & hakmes
Stap 6 /10
Verwarm de oven voor op 190°C.
Stap 7 /10
Giet de perziken een beetje af leg ze op een bord met de pel naar beneden.
900g Perziken
Stap 8 /10
Verdeel het crumble-deeg er rijkelijk overheen.
Stap 9 /10
Zet 20 minuten in de oven.
Stap 10 /10
Serveer lauwwarm.