Perzikcrumble met amandelen
- Totale tijd 1u 5min
- 10min
Voorbereidingstijd - 55min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
150 g Amandelpoeder
75 g Bloem
100 g Boter
150 g Poedersuiker
1 zakje Vanillesuiker
900 g Perziken
80 cl Water
15 cl Vloeibare honing
7 Roze peperbessen
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /10
Weeg de perziken af en maak schoon. Ontpit ze en snijd ze in twee stukken. Zet het even apart.
Stap 2 /10
Giet het water, de honing en de roze peperbessen in de kom van de keukenmachine met de gewone schijf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /10
Voeg de perziken toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /10
Zet de perziken in hun siroop aan de kant en laat afkoelen. Was en droog de kom.
Stap 5 /10
Doe de bloem, het amandelpoeder, de in stukjes gesneden boter, de suiker en de vanillesuiker in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /10
Verwarm de oven voor op 190°C.
Stap 7 /10
Giet de perziken een beetje af leg ze op een bord met de pel naar beneden.
Stap 8 /10
Verdeel het crumble-deeg er rijkelijk overheen.
Stap 9 /10
Zet 20 minuten in de oven.
Stap 10 /10
Serveer lauwwarm.