Perzikcrumble met amandelen - Recepten Companion XL | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Perzikcrumble met amandelen

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 5min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    55min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 150 g Amandelpoeder

  • 75 g Bloem

  • 100 g Boter

  • 150 g Poedersuiker

  • 1 zakje Vanillesuiker

  • 900 g Perziken

  • 80 cl Water

  • 15 cl Vloeibare honing

  • 7 Roze peperbessen

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /10

Weeg de perziken af en maak schoon. Ontpit ze en snijd ze in twee stukken. Zet het even apart.

  • 900g Perziken

Stap 2 /10

Giet het water, de honing en de roze peperbessen in de kom van de keukenmachine met de gewone schijf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 80cl Water
  • 15cl Vloeibare honing
  • 7 Roze peperbessen

Stap 3 /10

Voeg de perziken toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

Stap 4 /10

Zet de perziken in hun siroop aan de kant en laat afkoelen. Was en droog de kom.

Stap 5 /10

Doe de bloem, het amandelpoeder, de in stukjes gesneden boter, de suiker en de vanillesuiker in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 150g Amandelpoeder
  • 75g Bloem
  • 100g Boter
  • 150g Poedersuiker
  • 1zakje Vanillesuiker
  • Kneed- & hakmes

Stap 6 /10

Verwarm de oven voor op 190°C.

Stap 7 /10

Giet de perziken een beetje af leg ze op een bord met de pel naar beneden.

  • 900g Perziken

Stap 8 /10

Verdeel het crumble-deeg er rijkelijk overheen.

Stap 9 /10

Zet 20 minuten in de oven.

Stap 10 /10

Serveer lauwwarm.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228