Penne met bloemkool en eieren
- Totale tijd 23min
- 15min
Voorbereidingstijd - 8min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
750 g Bloemkool, afgespoeld en in stukken gesneden
450 g Half volkoren penne pasta
230 g Sneetjes gekookte ham (of spekjes)
1.5 Geschilde en geciseleerde ajuin
6 Eieren
1.1 l Groentebouillon (of water, zout, peper)
15 cl Verse room (of vloeibare room, of mascarpone)
3 el Peterselie, afgespoeld en fijngehakt (optioneel)
4 el Olijfolie
Bereiding
Stap 1 /8
Maak de ingrediënten klaar.
Stap 2 /8
Hak de ajuin fijn
Stap 3 /8
Hak de peterselie fijn
Stap 4 /8
Scheid het eiwit van het eigeel en houd het eigeel in het eischaaltje. Voeg olie toe in de pan.
Stap 5 /8
Kook de ajuin tot het helemaal zacht is. Voeg de hesp en dan het eiwit toe. Laat het inkoken en haal het er dan uit.
Stap 6 /8
Doe de bouillon, de pasta en de bloemkool in de pan. Breng het op smaak met zout en peper. Roeren. Plaats de omelet erbovenop.
Stap 7 /8
Onder druk laten koken.
Stap 8 /8
Voeg de room en de peterselie toe. Verdeel het over de borden en doe het eigeel over de pasta.