Peer-chocoladedessert
Moulinex
Recept door Moulinex

Peer-chocoladedessert

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 3u 34min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    14min
  • Afkoeltijd
    3u

Ingrediënten

8 personen

  • 200 g Speculoos

  • 40 g Boter

  • 3 bladje Gelatine

  • 350 g Peren in siroop

  • 20 cl Vloeibare room 30% VG

  • 60 g Suiker

  • 120 g Mascarpone

  • 100 g Fondant chocolade

  • 8 cl Melk

  • Water

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Klopper
    Klopper
  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /15

Giet de peren af en bewaar de siroop.

  • 350g Peren in siroop

Stap 2 /15

Laat de boter gedurende 30 seconden smelten in de microgolfoven.

  • 40g Boter

Stap 3 /15

Doe de speculoos in de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 200g Speculoos
  • Ultrablade hakmes

Stap 4 /15

Doe de gesmolten boter in de kom van de keukenmachine ne meng met de spatel.

Stap 5 /15

Smeer de bereiding uit over de bodem van een bakvorm.

Stap 6 /15

Week de gelatineblaadjes in koud water.

  • 3bladje Gelatine
  • Water

Stap 7 /15

Leg de uitgelekte peren met 2 eetlepels siroop in de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • Ultrablade hakmes

Stap 8 /15

Zet aan de kant in een kommetje. Was de kom van de keukenmachine.

Stap 9 /15

Verwarm 2 eetlepels van de perensiroop en voeg de uitgelekte gelatineblaadjes toe.

Stap 10 /15

Vervang het Ultrablade-hakmes door de klopper. Giet de room erin. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 20cl Vloeibare room 30% VG
  • Klopper

Stap 11 /15

Voeg de gemengde peren, het siroop-/gelatinemengsel, de suiker en de mascarpone toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 60g Suiker
  • 120g Mascarpone
  • Klopper

Stap 12 /15

Giet de bereiding in de vorm en zet ze in de koelkast. Was de kom van de keukenmachine.

Stap 13 /15

Doe de chocolade en de melk in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 100g Fondant chocolade
  • 8cl Melk
  • Kneed- & hakmes

Stap 14 /15

Giet de gesmolten chocolade over de perencrème.

Stap 15 /15

Zet dit gedurende minstens 3 uur in de koelkast.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228