Peer-chocoladedessert
- Totale tijd 3u 34min
- 20min
Voorbereidingstijd - 14min
Gaartijd - 3u
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
8 personen
200 g Speculoos
40 g Boter
3 bladje Gelatine
350 g Peren in siroop
20 cl Vloeibare room 30% VG
60 g Suiker
120 g Mascarpone
100 g Fondant chocolade
8 cl Melk
Water
Accessoires
Ultrablade hakmes Klopper Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /15
Giet de peren af en bewaar de siroop.
Stap 2 /15
Laat de boter gedurende 30 seconden smelten in de microgolfoven.
Stap 3 /15
Doe de speculoos in de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /15
Doe de gesmolten boter in de kom van de keukenmachine ne meng met de spatel.
Stap 5 /15
Smeer de bereiding uit over de bodem van een bakvorm.
Stap 6 /15
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Stap 7 /15
Leg de uitgelekte peren met 2 eetlepels siroop in de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 8 /15
Zet aan de kant in een kommetje. Was de kom van de keukenmachine.
Stap 9 /15
Verwarm 2 eetlepels van de perensiroop en voeg de uitgelekte gelatineblaadjes toe.
Stap 10 /15
Vervang het Ultrablade-hakmes door de klopper. Giet de room erin. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 11 /15
Voeg de gemengde peren, het siroop-/gelatinemengsel, de suiker en de mascarpone toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 12 /15
Giet de bereiding in de vorm en zet ze in de koelkast. Was de kom van de keukenmachine.
Stap 13 /15
Doe de chocolade en de melk in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 14 /15
Giet de gesmolten chocolade over de perencrème.
Stap 15 /15
Zet dit gedurende minstens 3 uur in de koelkast.