- Homepage
- Recipe Details Page
Peer Belle Hélène
- Totale tijd 33min
- 10min
Voorbereidingstijd - 23min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
1400 g Rijpe peren
15 g Groene thee
40 g Citroen
200 g Chocolade
65 g Gehakte hazelnoten
50 g Amandelschilfers
10 cl Perenvocht
Water
Accessoires
Menger Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /14
Weeg in een ander kommetje de hazelnoten en de amandelen af. Zet aan de kant.
65g Gehakte hazelnoten 50g Amandelschilfers
Stap 2 /14
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 3 /14
Weeg de groene thee af in een kommetje.
15g Groene thee
Stap 4 /14
Schil de peren en bewaar het steeltje. Smeer ze in met citroen zodat ze niet zwart worden.
1400g Rijpe peren 40g Citroen
Stap 5 /14
Snijd de onderkant van de peren zodat ze rechtop blijven staan bij het dresseren.
Stap 6 /14
Schep de binnenkant van elke peer uit met een lepeltje om het klokhuis te verwijderen.
Stap 7 /14
Giet 0,7 l water in de kom van de keukenmachine zonder accessoires. Voeg de groene thee toe. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker met de 6 peren. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Water
Stoom- accessoire
Stap 8 /14
Leg bakpapier op een bakplaat en doe er de hazelnootjes en amandelen op.
Stap 9 /14
Zet 10 minuten in de oven en meng elke 2 minuten.
Stap 10 /14
Zet het mandje met de peren aan de kant en bewaar het vocht van de peren uit het vochtreservoir.
Stap 11 /14
Giet het water met de thee uit de kom. Spoel de kom.
Menger
Stap 12 /14
Doe de chocolade en het vocht van de peren in de kom van de keukenmachine met de mengstaaf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
200g Chocolade 10cl Perenvocht
Menger
Stap 13 /14
Druk opnieuw op 'Start'.
Menger
Stap 14 /14
Leg elke peer in diepe bordjes. Overgiet met chocoladesaus en bestrooi met gedroogde vruchten.