Peer Belle Hélène
- Totale tijd 33min
- 10min
Voorbereidingstijd - 23min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
8 personen
1400 g Rijpe peren
15 g Groene thee
40 g Citroen
200 g Chocolade
65 g Gehakte hazelnoten
50 g Amandelschilfers
10 cl Perenvocht
Water
Accessoires
Menger Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /14
Weeg in een ander kommetje de hazelnoten en de amandelen af. Zet aan de kant.
Stap 2 /14
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 3 /14
Weeg de groene thee af in een kommetje.
Stap 4 /14
Schil de peren en bewaar het steeltje. Smeer ze in met citroen zodat ze niet zwart worden.
Stap 5 /14
Snijd de onderkant van de peren zodat ze rechtop blijven staan bij het dresseren.
Stap 6 /14
Schep de binnenkant van elke peer uit met een lepeltje om het klokhuis te verwijderen.
Stap 7 /14
Giet 0,7 l water in de kom van de keukenmachine zonder accessoires. Voeg de groene thee toe. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker met de 6 peren. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 8 /14
Leg bakpapier op een bakplaat en doe er de hazelnootjes en amandelen op.
Stap 9 /14
Zet 10 minuten in de oven en meng elke 2 minuten.
Stap 10 /14
Zet het mandje met de peren aan de kant en bewaar het vocht van de peren uit het vochtreservoir.
Stap 11 /14
Giet het water met de thee uit de kom. Spoel de kom.
Stap 12 /14
Doe de chocolade en het vocht van de peren in de kom van de keukenmachine met de mengstaaf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 13 /14
Druk opnieuw op 'Start'.
Stap 14 /14
Leg elke peer in diepe bordjes. Overgiet met chocoladesaus en bestrooi met gedroogde vruchten.