Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Pecantaart

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 18min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    28min
  • Afkoeltijd
    30min

Ingrediënten

6 personen

  • 1 Taartdeeg

  • 60 g Boter

  • 60 g Honing

  • 120 g Ahornsiroop

  • 3 Ei

  • 60 g Magere room

  • 90 g Bruine basterdsuiker

  • 1 snuifje Zout

  • 150 g Pecannoot

Bereiding

Stap 1 /6

Rol het taartdeeg uit en leg het in een ingevette taartvorm van 24 cm, of op een bakplaat met gaatjes. Prik met een vork in de bodem van de taart om te voorkomen dat er zich tijdens het voorbakken bellen gaan vormen.

  • 1 Taartdeeg

Stap 2 /6

Zet de bakvorm in het apparaat. Start het bereidingsproces om het deeg voor te bakken. Controleer of er geen bellen ontstaan in het deeg en prik er zo nodig in met een vork.

Stap 3 /6

Doe de boter in een bakje of kommetje en laat ze smelten in de magnetron. Voeg de honing, ahornsiroop en eieren toe. Klop tot een gladde massa en voeg dan de room, de suiker en het zout toe. Meng goed en laat 30 minuten rusten. Leg de pecannoten op de bodem van de taart, roer het mengsel door elkaar en giet het over de pecannoten.

  • 60g Boter
  • 60g Honing
  • 120g Ahornsiroop
  • 3 Ei
  • 60g Magere room
  • 90g Bruine basterdsuiker
  • 1snuifje Zout
  • 150g Pecannoot

Stap 4 /6

Zet de taart in het apparaat. Laat het bereidingsproces van start gaan.

Stap 5 /6

Neem het handvat met beide handen vast en open het apparaat halverwege de bereidingstijd om te controleren dat de taart optimaal wordt gebakken. Je kan hem indien nodig ook draaien, voor een gelijkmatige garing.

Stap 6 /6

Neem het handvat met beide handen vast en open het appraat zodra de taart gaar is. Haal de taart er voorzichtig uit en laat hem afkoelen op een rooster voordat je hem uit de vorm haalt.